En Çok Tercih Edilen Yaz Kokuları

Yazın kendini gösterdiği şu günlerde mevsimin enerjisinden ve canlı renklerinden ilham alarak gelmiş geçmiş en güzel 10 yaz parfümünü bir araya getirdik!

MARC JACOBS DAİSY

Çiçeksi kokular sevenlerin favorisi olacak bir parfüm. Kokunun üst notalarında menekşe yaprakları, pembe greyfurt; orta notalarında gardenya, menekşe, yasemin; alt notalarında ise vanilya ve misk var.

PRADA CANDY

Tatlı ve çiçeksi kokuların karışımı bir parfüm Prada Candy. Konunun üst notalarında misk; orta notalarında vanilya ve benzoin; alt notalarında karamel var.

ESTEE LAUDER MODERN MUSE

2014 yılında Amerika’da yılın parfümü seçilen Modern Muse, ilham veren bir koku. Kokunun üst notalarında turunçgiller; orta notalarında sümbülteber, zambak, Sambak yasemini, Çin yasemini, hanımeli; alt notalarında ise paçuli, amber, misk, Madagaskar vanilyası bulunuyor.

FLORA BY GUCCİ

Kırmızı meyvelerin ve şekerin enfes karışımı parfümün üst notalarında şakayık, sitrus, mandalina; orta notalarında osmanthus, gül; alt notalarında sanda ağacı, paçuli, pembe biber var.

LANCOME LA VİE EST BELLE

Mutluluğun kokusu olarak tanımlanan La Vie Est Belle’nin üst notalarında armut, Frenk üzümü; orta notalarında portakal çiçeği, yasemin, iris; alt notalarında pralin, vanilya, Tonka fasulyesi ve silhat bulunuyor.

CHLOE LOVE

Zarif ve yumuşak, aynı zamanda çiçeksi bir koku Chloe Love. Kokunun üst notalarında pembe biber, portakal çiçeği; orta notalarında menekşe, çiçek nüansları; alt notalarında sümbül, leylak ve mor salkım var.

BURBERRY BRİT SHEER

Meyvemsi ve çiçeksi bu eğlenceli parfüm yazın enerjisiyle uyum içimde. Kokunun üst notalarında liçi, yuzu, ananas yaprağı, mandalina, portakal; orta notalarında şakayık, şeftali çiçeği, armut; alt notalarında misk ve odunsu nüanslar var.

CALVİN KLEİN ETERNİTY

Bahar ve yaz esintilerinden ilham almış bu koku yazın havasını teninize taşıyacak. Kokunun üst notalarında frezya, adaçayı, mandalin; orta notalarında beyaz leylak, müge, kadife çiçeği, nergis; alt notalarında sandal ağacı, amber, paçuli var.

VALENTİNO ASSOLUTO BY VALENTİNO

Akdeniz esintisi ile yazın bütün güzel duygularını hissedeceksiniz. Kokunun üst notalarında İtalya’dan bergamut, Sicilya’dan Smeggia şeftalisi ve Piedmont’dan beyaz Alba mantarı yer alırken, orta notalarında tüberoz çiçeklerinin Akdeniz yaseminleri ile birleşimi ve Madagaskar’dan vanilya, alt notalarında ise paçuli, sedir ağacı ve meşe yosunundan oluşan çipre ailesi yer alıyor.

CLİNİQUE HAPPY

Çiçeklerle zenginleştirilmiş bir turunçgil kokusu. Parfümün üst notalarında erik, yeşil elma, bergamot, greyfut, mandalina, portakal; orta notalarında gül, frezya, orkide, zambak; alt notalarında misk, kehribar, manolya, zambak ve mimoza bulunuyor.

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın