20 Yıllık Tatlı Tarihi: Balkan Tulumba

“Tulumba için ta Alibeyköy’e mi gidilir?” demeyin! Onun diğer tulumbacılardan ayıran büyük özellikleri bulunuyor üretilen tulumbaların günlük ve hafif olması. O kadar hafif ki normalde bir tanesini bile zor yediğiniz tulumbayı iddia ediyoruz burada ikişer ikişer yiyeceksiniz.

Balkan Tulumba’da diğer önemli özelliklerden biri tatlılarda glikoz kullanılmaması. Zamanında Makedonya’dan İstanbul’a göç eden aile topraklarının etinden sütünden yararlanıyorlar,  bizlere de bu tatları denemek kalıyor. Mesela mideyi yakmayan bu tulumbanın yanında Makedonya’dan getirdikleri böğürtlen suyunu mutlaka içmeniz lazım. Balkan Tulumba G.O. Paşa Cad. No:2 Alibeyköy/İstanbul adresinde bu lezzetlerle damak severlerin uğrak noktalarından bir mekân.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın