36. İstanbul Film Festivali Başlıyor!

Bu yıl 36.’sı düzenlenen İstanbul Film Festivali Beyoğlu Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi ve İtalyan Kültür Merkezi, Nişantaşı Cinemaximum City’s, Levent Cinemaximum Kanyon ve Kadıköy’de Rexx Sineması’nda gerçekleşecek.
 
Şehrin dokuz ayrı noktasında düzenlenecek olan festivalin bu yılki onur konuğu ise tecrübeli oyuncu Sir Ian McKellen. Yüzüklerin Efendisi, X-Men gibi sinema dünyasında iz bırakmış filmlerden bildiğimiz oyuncu; festivalde Onur Ödülü’nü almak üzere hazır bulunacak.
 
Diğer yandan Sen Aydınlatırsın Geceyi filmiyle Altın Lale ödülüne layık görülen Onur Ünlü de “Sinema kariyerime bu filmi çekmek için başladım.” dediği yeni filmi Kırık Kalpler Bankası ile İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde bulunacak.
 
5-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde bir de sinema dünyasında çok fazla bilinmeyen, kaybolmuş, izleyici ile buluşamamış veya hak ettiği değeri görememiş filmler de Alkan Avcıoğlu’nun küratörlüğündeki ‘Gömülü Hazineler’ bölümü ile gün yüzüne çıkarılacak…
 
Onur Ödülleri Usta Oyunculara
 
İstanbul Film Festivali tarafından her sene düzenli bir şekilde sinemanın usta isimlerine verilen Sinema Onur Ödülleri bu sene sinemamızın en etkili kalemlerinden Barış Pirhasan, Selma Güneri, usta oyuncu Macit Koper ve sinemamıza katkısı tartışılmaz tecrübeli görüntü yönetmeni Çetin Tunca’ya verilecek. Festivalin “Sinema Emek Ödülü” ise geçtiğimiz yıl vefat eden eğitmen ve sinefil Mithat Alam’a layık görüldü.

Altın Lale Heyecanı!
 
36. İstanbul Film Festivali dahilinde verilen Altın Lale Ödülü için ise heyecan başladı. 8 Nisan’da başlayacak olan yarışmada Uluslararası Yarışma bölümünde büyük ödül için 11 ülkeden 13 film yarışacak. Reha Erdem başkanlığındaki Uluslararası Altın Lale jürisinde yönetmen Syllas Tzoumerkas, senarist ve yapımcı Katayoon Shahabi, sinema yazarı Boyd Van Hoeij ve yönetmen Gabe Klinger da bulunuyor.
 
Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü için ise 12 film yarışıyor. Başkanlğını Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın üstlendiği jüride ise Nejat İşler, Sema Kaygusuz, Emre Erkmen ve Çiçek Kahraman yer alıyor.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak