Arnavutluk Mutfağından “Büryan”

Arnavutçada Miş, kelime anlamıyla “Et” ve Oriz “Pirinç” kelimelerinin birleşimi olan Etli Pilav’ın anlamını ifade eden bu yemeği mutfaklara taşımıştır. Mişoriz ana malzemesi olan kuzu, tavuk veya dana etlerinden yapılır. Diğer malzemeleri arasında pirinç, soğan, pul biber, salça bulunur. Mişoriz ekseriyetle fırında pişirilen etli pilav yemeğidir. Arnavutlara özgü bayram günlerinde Mişoriz mutlaka yapılır. Arnavutlar için oldukça önemli bir yemektir.
 

gurme

Kullanılacak Malzemeler:
1,5 Kg. Tavuk
5 Su Bardağı Pirinç
250 Gr. Tereyağı
2 Adet kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

Mişoriz Yapılışı:
Büyük bir tencere içerisine tavuk etlerini koyun. Üzerine bir parmak örtecek derecede suyla doldurun. Tencereyi ocağın üzerine alarak bir süre tavukları kaynatın. Başka bir tencerede ince kıyılan kuru soğanları eritilen tereyağı ile renkleri pembeleşme derecesine gelene kadar kavurun. İçerisine 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz karışımın içine 5 su bardağı pirinci ekleyin. Pirinçleri taneleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Bu işlem bittikten sonra hazır olan karışımı büyük bir fırın tepsisine boşaltarak tahta bir kaşıkla tepsinin yüzeyine yayılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kaynamakta olan tavuk suyunu boşaltın. Tepsiyi fırına verin. Pişme sırasında fırındaki tepsiyi aralıklarla kontrol edin.  Suyunu çeken pirinçlerin üzerine haşlanmış tavuk etlerini dizin. Aynı şekilde tavukların üzeri kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin. Piştikten sonra çıkarıp servise hazır hale getirebilirsiniz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın