Birisi Selülit mi Dedi ?

Kadınların Korkulu Rüyası: Selülit Nedir? Neden Oluşur? Hangi Besinler Selülit Yapar?

Kadınların korkulu rüyası olan selülit, yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde yeniden radarımıza girmiş durumda. Bacaklarda, basenlerde, kalçada, kollarda, hatta karın bölgemizde oluşan portakal kabuğu şeklinde o görüntü yüzünden çoğumuz kendimizi kötü hissediyoruz. Tam bir baş belası olan selülit meselesini daha en başından çözmek ise en basit ve doğru olanı. Peki, selülit neden oluşur? Hangi beslenme alışkanlıkları selülit yapar?
Öncelikle kadınları korkulu rüyası olan selülitin ne demek olduğuna bakalım. Selülit, derimizin altında gelişi güzel şekilde biriken yağların oluşturduğu portakal kabuğu görüntüsüdür.

Selülit oluşumdan genetik faktörler, fizyolojik farklılıklar, dolaşım bozuklukları, östrojen hormonu fazlalığı, sindirim sistemi bozuklukları, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam gibi birçok faktör etkili olabilir.

Peki, hangi besinler selülit oluşumunu teşvik eder? İşte selülit dostu o besinler…

Kızartmalar!
Severek yediğiniz o kızartmalar maalesef ki selülitin en yakın dostudur. Haşlamak, ızgarada pişirmek yerine yağ içinde kızartmayı tercih ettiğiniz anda selülite davetiye çıkarıyorsunuz demektir.

Şekerli besinler!
Çok sevdiğimiz o şekerli kurabiyeler, çikolatalar, şerbetli tatlılar maalesef ki selülit dostu olan besinler listesinin en başında yer alır. İçerisinde işlenmiş şeker içeren tüm besinler kan şekerimizin yükselmesine, vücudumuzda yağ depolanmasına, dolaşım sistemimizin yavaşlamasına ve kaçınılmaz bir son olarak selülit oluşumuna davetiye çıkarır.

Aşırı tuzlu gıdalar!
Üç beyazdan uzak durun diye boşuna demiyoruz. İşte selülit denildiğinde akla gelen ilk besinlerden birisi: tuzlu gıdalar. Tuzun dolaşım sistemimizi olumsuz etkilemesi yüzünden selülit oluşumundaki rolü elbet ki kaçınılmazdır.
Katı yağlar ve margarin!
Artık ezberlediniz biliyoruz ancak bir kere daha hatırlatmakta fayda var. Katı yağlar tam bir sağlık düşmanıdır. Sadece selülite davetiye çıkarması yüzünden değil, birçok hastalığa davetiye çıkarması yüzünden katı yağlar mümkünse tamamen hayatımızdan çıkarılmalıdır.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın