Bodrum’un Can Damarı Gümbet!

Gümbet Bodrum’un mahallelerinden olmasıyla tanınan bir tatil beldesi. Merkeze olan uzaklığı 2 km.

Gümbet ismi mahalledeki üzeri beyaz damlı çok sayıda sarnıçtan geliyor. Gümbet’in yanında bulunan Bitez 4. Km uzaklıkta olup bu bölgede çok sayıda eğlence yeri ve otel bulunuyor. Gümbet’te yemekli mekânlar ve eğlence yerleri her geçen gün biraz daha çoğalarak ilçe merkeziyle rekabet ortamı oluşturuyor. Denizi oldukça sığ bir seviyede olup uzun bir sahile sahip. Ada burun ve İnce burun arasında konumlanan Gümbet, su sporlarının ilk yapıldığı yerler arasında…

Akşam karanlığının başlamasıyla Gümbet sokakları kafe ve restoranlarda kalabalık artıyor müzik ve eğlencenin her türü canlılık kazanıyor. Gümbet’in hareketli gece hayatı insanı yoracak türden. Bu beldede sessiz ve sakin bir tatil arıyorsanız sahil restoranlarından birine gidebilir dünya mutfağının leziz tatları eşliğinde teknelerin denizdeki salınışlarını izleyerek gecenizi sonlandırabilirsiniz.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak