Cilt Tipimi Bilmiyorum Diyenlere Basit Bir Test

Cilt bakımı ve cilt temizliği söz konusu olduğunda konu dönüp dolaşıp cilt tipi sorusuna gelir. Hatta kullandığınız makyaj ürünlerinden günlük bakım rutininize kadar cildiniz ile ilgili her şeye karar veren aslında cilt tipinizdir. Peki, siz cilt tipinizi biliyor musunuz?  Eğer hala ne tür bir cildiniz olduğunu bilmiyorsanız, size basit bir test ile cilt tipinizi öğrenme yöntemi sunacağız. Üstelik evde yapabileceğiniz oldukça basit bir malzeme ile: peçete.

Cilt tipinizi öğrenmek için teste başlamadan önce cildinizi bir temizleyiciyle yıkayıp, bütün kir ve makyaj kalıntılarını temizlemelisiniz.  Arınmış ve temiz bir cilt elde ettikten sonra bir havluyla yüzünüzü hafifçe kurulamalı ve yaklaşık bir saat beklemelisiniz. Bu süre zarfında herhangi bir nemlendirici sürmemeli ve yüzünüze dokunmamalısınız. Bir saatin sonunda sıra geldi test aşamasına; geniş bir peçete ya da tuvalet kâğıdını bütün yüzünüze sürünüz. Bu işlemin ardından artık sonucu bulma vakti gelmiş demektir.

Peçetede;

  • Eğer herhangi bir yağlanma yoksa cildinizin sağlıklı ve normal bir cilt tipidir.
  • Eğer herhangi bir yağ yok ama cildiniz gergin ve hafif pullanma gösteriyor ise, kuru bir cilt tipine sahipsiniz.
  • Eğer yağ varsa ve cildiniz, özellikle burun, alın ve yanaklar olmak üzere, parlaksa, yağlı bir cilt tipiniz var demektir.
Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın