Cüzdansız Alışveriş Dönemi

Hopi, “Mobil Ödeme” özelliğine kavuştu. 90’dan fazla üye markasıyla kullanıcılarına 360 derece alışveriş deneyimi sunan Hopi’nin yeni özelliği sayesinde artık çantada cüzdan aramadan hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ödeme yapılabilecek. Hopi ile alışveriş alışkanlıklarını yeniden tanımladıklarını belirten Boyner Grup CEO’su Cem Boyner “Mobil Ödeme ile ’Yaşam Asistanı’ olma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Mobil ödeme özelliğiyle cüzdansız alışveriş dönemi başlayacak” dedi. Hopi Genel Müdürü Onur Erbay ise “Mobil ödeme ile Hopi, kampanya, sadakat programı ve ödemeyi bir arada sunan bir alışveriş makinesine dönüştü. Bir yıl sonunda ödemelerin yüzde 20’sinin mobilden geleceğini öngörüyoruz” dedi. Farklı kartları kullanan tüketicilerin Hopi platformu üzerinden mobil ödeme deneyimi yaşamalarının Türkiye’de Masterpass’ın yaygınlaşmasında önemli bir aşamayı temsil ettiğini belirten Mastercard Hızlı Büyüyen Avrupa Pazarları Kıdemli Başkan Yardımcısı Onur Kurşun, “Hopi ile yaptığımız iş birliği kapsamında, dünyadaki en son ödeme teknolojilerini, bankalarımız ve Boyner Grup ile birlikte tüketicilerimize en güvenli, rahat ve hızlı ödeme tecrübesini sağlamak için kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’de perakendenin dinamiklerini değiştiren ve 2 yılda 4,5 milyon üyeye ulaşan Hopi, Mastercard iş birliği ile hayata geçirdiği “Mobil Ödeme” özelliği ile akıllı telefonlarda başlayan kazançlı alışveriş deneyimini cüzdana ihtiyaç duymadan yine telefonla tamamlamayı sağlıyor. 
 
Cem Boyner: Yaşam Asistanı hedefine bir adım daha yaklaştık
Amaçlarının Hopi’yi sesle komut alan bir yaşam asistanına dönüştürmek olduğunu söyleyen Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, “Mobil ödeme özelliği bu hedefe giden önemli adımlardan biri. Küresel trendler mobil ödemenin önümüzdeki dönemde müşterilerin vazgeçilmezi haline geleceğini gösteriyor” dedi.  Hopi’nin yarattığı kazançlı alışveriş dünyası ve teknolojisinin dünyanın 2 yıl önünde olduğunu söyleyen Boyner, “Grup olarak perakendeyi teknolojiyle birleştirmek konusunda öncülüğümüz devam edecek. Mobil ödeme gibi müşterinin hayatını kolaylaştıran, alışverişini daha keyifli hale getiren inovasyonları müşterilerimize sahada benimseterek çok hızlı şekilde yaygınlaştıracağız. Kısa süre sonra görsel ile ürün arama özelliğini de devreye sokacağız. Hopi’nin bundan sonra gideceği nokta hayallerinizle, hayallerimizle sınırlı” diye konuştu.
 
Kasa önünde cüzdan arama devri bitecek
Hopi’nin mobil tüketici teknolojileri alanında lider olduğunu söyleyen Hopi Genel Müdürü Onur Erbay, “Araştırmalar telefonlarını unutanların yüzde 80’inin, cüzdanını unutanların ise sadece yüzde 20’sinin eve döndüğünü gösteriyor. Biz zaman zaman mağazalarımızdaki kasaları gözlemliyoruz. Müşterilerimiz cüzdanlarını ararken bile telefonlarını elinden bırakmıyor. Biz de Hopi kullanıcılarına mobil ödeme ile bu rahatlığı sağlıyoruz. Kullanıcılarımız ellerini cüzdanlarına attıklarında ne hissediyorlarsa, Hopi sayesinde telefonlarını ellerine aldıklarında da aynı şeyi hissedecekler” dedi.
 
Alışverişlerin yüzde 20’si mobilden gelecek
Mobil ödemenin tüm dünyada yükselişte olduğunu belirten Erbay, “Türkiye bu pazarın çok yeni bir oyuncusu. Bu nedenle mobil ödeme konusunda henüz bir doygunluğa erişmedik. Big data, geniş marka koalisyonu, Paracık, inovasyon ve teknoloji Hopi’nin başarı bileşenleri. Biz bu sayede lansman dönemimizde milyonlarca kişiye ilk kez QR kod kullandırdık. 2 yılda sahamızın da gücüyle alışveriş alışkanlıklarını değiştirdik, mobil ödeme alanında da Türkiye’nin de alışkanlıklarını değiştireceğiz” diye konuştu. 2017’nin Hopi için mobil ödemede ivme kazanma yılı olacağını söyleyen Erbay, bir yılın sonunda Hopi üzerinden geçen alışverişlerin yüzde 20’sinin mobil ödeme ile yapılmasını ön gördüklerini sözlerine ekledi.

Masterpass mobil ödemede güvenli bir platform sunuyor
Bugün itibarıyla alışveriş yapan 10 kişiden 8’inin alışverişlerinde teknolojiyi kullandığını belirten Onur Kurşun, her tüketicinin alışverişi sırasında yeni deneyimler, kendilerine özel hizmetler ve ürünler beklediğini vurguladı. Kurşun ayrıca, “Tüketici beklentilerinin çok hızlı değiştiğini görüyoruz. Bu trendleri öngörmek ve güvenli ödeme seçeneklerini, somut, online veya mobil; diledikleri yerde tüketicilere sunarak ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Hopi Masterpass entegrasyonu bizim için bu yönde atılmış en önemli adımlardan biri. Bu entegrasyonla,Hopi müşterileri de tüm dünyada 34 ülkede, 340 binden fazla işletmede geçerli Masterpass ağından faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.
 
Farklı kartlar eklenebiliyor, taksit seçeneği sunuluyor
Mobil ödeme entegrasyonunda kullanıcılar farklı bankaların kartlarını Hopi’lerine ekleyebiliyor ve taksit seçeneğiyle alışveriş yapabiliyor. Hopi’nin Axess ve CardFinans ile yaptığı kampanya kapsamında; Axess veya CardFinans kartlarını Hopi’ye ekleyerek ödemelerini mobil yapan Hopililer 25 Paracık kazanıyor. Kampanya 23 Mart-10 Nisan tarihleri arasında geçerli oluyor.  Şu anda Boyner, Beymen, Beymen Club, Network, Divarese, Altınyıldız Classics, Beymen Business, Que, Wepublic ve YKM olmak üzere 500 noktada geçerli olan Hopi ile mobil ödemenin önümüzdeki dönemde kademeli olarak tüm Hopi üye markalarına taşınması hedefleniyor.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak