Denim Tutkusu

Girdiği her ortama uyum sağlamayı başaran denim kumaşın mütevazi bir geçmişi var. 1870’lerde Jacob Davis, madenlerde ve çiftliklerde çalışan müşterileri için denim kumaştan dayanıklı işçi pantolonları üretmeye başlamıştı. Pantolonlarının kumaşlarını satın aldığı Levi Strauss’un kapısını maddi destek için çalmasıyla Levi Strauss & Co. ortaklığının kurulması bir oldu.

denim muhafazakar moda
Levi Strauss & Co. Reklam Afişi

 

denim muhafazakar moda
Levi’s Reklam Afişi

Levi’s şirketinin ürettiği işçi kıyafetlerinin günlük giysilerde kullanımı ise Hollywood’un “Vahşi Batı” temalı filmler ortaya çıkarması ile iyiden iyiye yaygınlaştı. 1950’li yıllarda “Rebel Without a Cause” filmi ile James Dean, “The Wild One” filmi ile Marlon Brando dönemin asi-genç imajının oluşturulmasında önemli rol oynadı. Aktörlerin filmlerde giydiği, paçası kıvrılan blue jean’ler, zamanla isyankar genç alt kültürünün üniforması haline geldi.

denim muhafazakar moda
Sol: The Wild One, 1953
Sağ: Rebel Without a Cause, 1955

 

denim muhafazakar moda

 

denim muhafazakar moda

 

2017 İlkbahar/Yaz sezonunda denimler, birbirinden farklı tasarımları ile geçmişinden destek alarak zenginleşiyor. Çiçek desenli nakışları, Rönesans’ın volanlarını anımsatan detayları ve motive eden slogan baskıları ile adeta 50’li yıllarda boy gösteren atalarına meydan okuyorlar.

denim muhafazakar moda

 

denim muhafazakar moda

Metal çerçeveli optik gözlükler, ekürisi denim gömleklerle ihtiyaç olmaktan çıkıp aksesuara dönüşüyor.

denim muhafazakar moda

 

Sırtı Çiçek Nakışlı Denim Ceket: BERSHKA 199,95 TL
Metal Çerçeveli Gözlük: ZARA 59,95 TL
Patches: BERSHKA 29,95 TL
Açık Renk Denim Ceket: BERSHKA 199,95 TL
Denim Ceket: PULL&BEAR 159,95 TL

Sezonun öne çıkan volanlı üstlerini kullanırken, güncel moda anlayışını değiştiren sokak stillerinden ilham alarak, yüksek belli pantolonlardan ya da eteklerden destek alabilirsiniz. Umursamaz tavrın imzası, yıpranmış denim ceketlerin içine giyilen çizgili gömlekler ya da baskılı tişörtler, günlük stili güçlendirecek niteliklere sahip. Bu sezon, denim kumaşa çok yakışan hasır dokulu aksesuarlara ve ayakkabılarda modern formlara şans verin.

denim muhafazakar moda

 

Volanlı Denim Üst: STRADIVARIUS 119,95 TL
Gözlük: H&M 26,99 TL
Ayakkabı: ZARA 129,95 TL
Tişört: BERSHKA 19,95 TL
Denim Pantolon: STRADIVARIUS 119,95 TL

 

Hazırlayan: @birsevde
 
Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın