Evde ve Ofiste Bakımı Kolay Çiçekler

Bir süre sonra solan çiçekler bulunduğu ortama da kötü bir görüntüye yol açmaktadır. Bu durumda bakımı kolay çiçeklere yönlenmek doğru tercihtir. Bakımı kolay çiçekler hangileridir?

Sukulent: Bu bitki kaktüs ailesinin bir ferdidir. Fakat alışılageldik kaktüsler gibi dikenleri yoktur. Minyatür yapıları ve renkli görünüşleri ile bulundukları ortamı güzelleştirirler. Bu bitkinin ekiminde ince toprak tercih edilmelidir. Ayrıca çok sulamadan kaçınılmalıdır. Yani su vermeyi unutmanız aslında onu güzelleştirecektir.

sukulent

Afrika Menekşesi: Güzel Görünümü ile kalpleri fetheden çiçekler arasında yer almaktadır. Ev ve ofislerde direk güneş ışığı almayan ama aydınlık ortamlar tercih edilmelidir. Toprağı daima nemli tutulmalıdır.

afrika menekşesi

Hava Bitkileri: Teraryum trendinin vazgeçilmezlerinden biridir. Tutunmak için toprağa ihtiyaç duymaz. Onlar için özel geliştirilen yosunlara tutunabilirler. Çok güneşten sakınılmalıdır. Bakımı oldukça rahattır.

Kauçuk: Ofisinize ve evinize yeşil bir görünüm katmak için tercih edilebilir. Canlı ve büyük yaprakları vardır. Toprak kurumadan su vermenize gerek olmayacaktır. Yaprakları sağlıklı ve canlı kalacaktır.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın