Galeri Diani‘de “TUTUNMA”

Tuba Önder Demircioğlu’nun “yapıtlarında tamamen insanla ve onun manevi dünyası ile bütünleşerek  sembolik anlatımlarla yeniden yorumladığı  Tuba Ağacı’nı  her yere, her şeye ‘TUTUNMA’ mızı sağlayan  köklerimiz ve dallarımız”  ile buluşturduğu yeni sergisi Galeri Diani ‘de  Galeri Diani, 4 Mart-25 Mart 2017 tarihleri arasında seramik ve heykel sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu’nun  ‘TUTUNMA’ adlı heykel ve duvar çalışmaları sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının bu yeni sergisinde porselen ve stoneware den heykel ve duvar çalışmalarının yanı sıra pentür de olmak üzere sürpriz tekniklerde sanatseverlere sunuluyor.

sergi tutunma

Varolduğumuz andan itibaren ağaçlar  hayatımızın merkezi olmuş,  yeryüzü ve gökyüzünün birleştiricisi kabul edilmiştir diyen sanatçı; bir çok inanışta, Dede Korkut masalların da, Ötüken Ormanın da, Osmanlı’da, Orhan Veli  şiirlerinde saygı duyulan ağaçları, yapıtlarında ve her zaman, insanın yaratılışları ve kaderleri ile yakından ilişkilendiriyor.

tuba önder sergisi

Bu anlamda, cennet yada öteki dünya ile bağlantılarımızı sembolize eden kozmik, aynı zamanda manevi bir ağaç olan TUBA AĞACI, Tuba Önder Demircioğlu’nun yeni eserlerinde tamamen insanla ve onun manevi dünyası ile bütünleşerek sembolik anlatımlarla yeniden yorumlayarak,  her yere ve her şeye TUTUNMA’mızı sağlayan  köklerimiz ve dallarımız   sayesinde hayat buluyor.

 Galeri Diani ‘de tutunma

Tuba Önder Demircioğlu Kimdir?
1991 yılında Eskişehir A. Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat Dalından lisansını tamamlayan sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat Dalında Prof. Erdinç Bakla danışmanlığında 1993 te Yüksek Lisansını 1998 de Sanatta Yeterliliğini tamamladıktan sonrayurtiçi ve yurdışında birçokseminer, sempozyum, çalıştay ve sanat fuarlarına katıldı. 8 adet kişisel sergisi olan sanatçının birçok karma sergiye katılmanın yanı sıra ödülleri de bulunmaktadır. Yapıtları Sabancı Müzesi, Eczacıbaşı ve İmoga gibi birçok önemli koleksiyonda bulunmakta.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın