Geçmişi Üzerine Geçir: VİNTAGE

vintage modası

Ancak tabii ki her eski görünümlü parça, vintage olarak sayılmıyor. Bir parçanın vintage olabilmesi için o parçanın belli bir dönemden olması gerekiyor. Mesela 1930, 1940, 1950 veya 60’lardan kalmış o dönem ruhunu ve modasını yansıtan bir parça, vintage olabilir. Durum böyleyken her ikinci el eşyaları vintage olarak gören yaklaşımın da yanlış olduğunu söylemekte yarar var.
 

vintage modası

19. yüzyılda ortaya çıkan vintage giyim tarzı; farklı zamanlara ait tarz ve kombinleri yansıtan bir moda akımı. 20. yüzyıl veya daha da öncesinden kalan kıyafet ve aksesuarlar vintage olarak tanımlanabiliyor. Fazlaca bir hasara uğramadan, kullanılamayacak kadar deforme olmadan geçmişten bugüne gelebilmeleri için de yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış olmaları gerekir. 
 

vintage modası

Günümüzde vintage giyim tarzı; dünyaca ünlü bazı yıldızların, modellerin ve şarkıcıların gardıroplarına girmesi ve bu isimlerin takipçileriyle de buluşması ile önemli bir akıma dönüştü. Vintage parçalar, tarz olmalarının yanında giydiğin bir kıyafeti başka birinin üzerinde görme şansının da çok düşük olması sebebiyle sıklıkla kullanılır oldu.
 

vintage modası

 
Vintage ürünlerle hem özel davetlerde şık olabilir hem de günlük giyimde iyi bir stilin sahibi olabilirsiniz. Örneğin en sevdiğiniz ve sıradan bir jean pantolonu, vintage bir bluz ya da gömlekle tamamlayarak günlük giyimde kullanabilirsiniz. Veya oldukça sade ama şıklığını ilk bakışta hissettiren bir vintage elbise ile özel gün ve gecelerde dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.
 

vintage modası

 
Stilinizi fazlaca vintage çizgisinde görmek istemiyorsanız, giyimden ziyade vintage aksesuarlardan da faydalanabilirsiniz. İnci kolyeler, altın kaplama bir broş veya uzun zincirli kolyeler, vintage çanta ve ayakkabılar da vintage tarzın tamamlayıcısı görevindeler.
 

vintage modası

Vintage Tarzda Saçlar Nasıl Olmalı?
 
Bu konu sizin saçlarınıza ve yüzünüzün tipine göre biraz göreceli kalabilir. Saçlarınıza vintage hava katmak isterseniz stiliniz için en uygun kesim, bob stili olacaktır. Ya da vintage tarzını tamamlayacak gevşek su dalgaları veya dağınık topuzlar bu konuda size yardımcı olabilir.
 

vintage modası

Vintage Parçaları Nerede Buluruz?
 
Özellikle yurt dışında çok iyi ve ülkemize göre daha fazla vintage mağazalar bulunsa da fiyatlar oldukça yüksek meblağlara çıkabiliyor. Türkiye’ de de yeni yeni canlanan bir sektör olan vintage giyim butiklerini araştırmanızda fayda var. Online sitelerden veya keşfedebileceğiniz gizli kalmış butiklerden araştırarak uygun fiyatlı, harika vintage parçalar bulabilirsiniz.
 

vintage modası
Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak