Hafif ve Pratik Kahvaltı Tarifleri

Güneş açtı, havalar ısınıyor. Hem kilo verme hevesinin bu dönemde daha artması hem de özellikle çalışan insanlar için hafif ve pratik sayılabilecek tariflerimizi sizler için bir araya getirdik…

Yulafı Kakao İle Denediniz Mi?

Sağlıklı beslenmenin bir numaralı yardımcısı yulafı kakao ile denediniz mi? Hem tadı hem pratikliği ile vazgeçemeyeceğiniz bir tarif sizlerle…
 

diyet yemek tarifleri

Malzemeler:
3 kaşık yulaf ezmesi
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
Muz, çilek veya mevsim meyvelerinden

Yapılışı:
Küçük bir tencere veya tavaya önce yulaf ezmesi, süt ve kakaoyu ekleyin. Kakaonun miktarını damak zevkinize göre biraz daha artırabilirsiniz. Daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak yulafınızı pişirin. Yoğun bir kıvam elde ettiğinizde ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin. Üzerine dilediğiniz mevsim meyvelerini dilimleyip zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kahvaltıda Smoothie’ye Bir Şans Verin
Yumurtalı, peynir-zeytinli kahvaltılara alışkın bir milletin smoothie’ye alışması biraz zor olabilir. Ama yulaf, meyve ve chia tohumuyla içeriği zenginleştirilen smoothie’ler hem pratik hem de doyurucu oluyor.
 

kahvaltılık smothie

Malzemeler:
Yarım bardak yoğurt
1 adet muz ( Benzer başka meyveler de olabilir.)
1/4 bardak az yağlı süt
Yarım bardak yulaf
1 yemek kaşığı chia tohumu
Yarım çay kaşığı vanilyalı özütü (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Kullanacağınız bütün malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Sonrasında biraz buzdolabında bekletip dilediğiniz gibi süsleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak