Hafta Sonu Rotası

Meşhur mevsim depresyonuna yakalanmak istemeyenler, şehrin keyfini bir de bu havalarda çıkarmak için yollar arıyor. Yaprakların sararıp yerlere döküldüğü son günlerde işte keyif alabileceğiniz yürüyüş rotaları…

Belgrad Ormanı
Onlarca kuş ve hayvan türünün bulunduğu ormanda, çeşitli parkurlar sizleri bekliyor. Bol bol oksijen alıp çocuklarınızla da keyifli vakitler geçirebileceğiniz ormanda, bisikletle tur hizmetleri de veriliyor. Sonbaharda kızılın tüm tonlarını görmek için rotanızı Sarıyer’e çevirmelisiniz.
 

belgrad

Yıldız Parkı
Şehrin en hareketli noktalarından Beşiktaş’ın ortasında bir kurtarıcı olarak görülen mekân, bir zamanlar Osmanlı padişahlarının avlandığı yer olarak biliniyor. Çırağan Caddesi’nden de gidebileceğiniz Yıldız Parkı için yokuş çıkmayı da göze almalısınız. Asırlık ağaçların altında yürürken birçok fotoğraf çekimine de denk gelebilirsiniz.
 

istambul yürüyüş

 
Maçka Parkı
Yürüyüş için şehir merkezinden uzaklaşmak istemiyorsanız, rotanız Nişantaşı olsun. Sabahın erken saatlerinden itibaren parkurunda yürüyüş yapanları ve küçük piknikler yapmak için ağaçlarının gölgeleri sizi bekliyor. Parkın tek handikabı ise merkezi yerde olmasından dolayı zaman zaman kalabalık olabilmesi…
 

maçka

Emirgan Korusu
Eski adı Feridun Bahçeleri olan mekân, Sarıyer’de bulunuyor. 47,2 hektarlık oldukça geniş bir alana yayılan koruda birçok düğün çekimine de rastlanılıyor. İçeride bulunan Sarı, Pembe ve Beyaz Köşk’lerde gezinebilir, kahvaltı programı yapabilirsiniz. Ayrıca burada her yıl ilkbaharda düzenlenen Lale Festivalini de belirtmemiz gerekiyor.
 

emirgan korusu

 
Ulupelit
Şile’nin şirin köylerinden biri olan Ulupelit, size yemyeşil bir hafta sonu sunuyor. Çeşitli ağaçlarla çevrili bu güzel köyde temiz hava alabilir, farklı uzunluk ve zorluk derecesindeki parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Bu güzel yerden dönmek istemeyenler için de civardaki otellerden birinde bir gecelik konaklama öneriyoruz.
 

ulupelit

 
Özgürlük Parkı
Anadolu Yakası’nın en büyük parkı Kadıköy Selami çeşme’de bulunuyor.  Yürüyüş ve koşu parkuruna sahip olan park, tren yolunun hemen yanında yer alıyor. Yaz mevsiminde park içindeki amfi tiyatroda çeşitli gösterilerin yanı sıra, tiyatro festivalleri de yapılıyor.
 

ozgurluk-parkı

 
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın