Halı Seçimi Tüyoları

Halı seçiminde dekoratif özelliklerin yanı sıra hijyen özellikleri de dikkate alınmalıdır. Seçilen halı, öncelikle kir tutmayan ve kolay temizlenebilir bir yapıda üretilmiş olmalı.

Halı seçiminde mekanın türü de göz önünde bulundurulmalı. Salonlarda modern ve özel tasarım halılar yer alırken oturma odaları hafif desenlerde daha spor modeller için uygun. Çocuk odalarında da renkli ve desenli modelli halılar olmalı. Ayrıca halılar perdelere mutlaka uyum sağlamalı. Desenli ve pırıltılı perdelerle düz ve sade halılar tercih edilerek denge sağlanmalıdır.

Halıların seçiminde mobilyaların renk ve desenleri de göz önünde olmalı. Sade mobilyaları desenli veya renkli bir halı hareketlendirebilir ve tamamlayabilirken desenli, canlı renklere sahip mobilyalarda ise desenli ve gösterişli halılar uyumsuzluk yaratıyor. O nedenle halı seçiminde mutlaka mekanın dekorasyon tarzı ve renkleri göz önünde bulundurularak karar alınması doğru bir tercih olacak.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak