Hangi Tene Hangi Bronzer?

Yaz yaklaştıkça bronzerlar makyaj çantalarımızdaki yerini alıyor. Bronz ten isteyenlerin severek kullandığı bronzer ürünler, tıpkı fondöten ya da kapatıcılar gibi ten renginize uygun olarak seçilmelidir. Unutmayın bronzer kullanma amacınız güneşte hafif bronzlaşmış gibi görünmek, bu durumu abartıp da güneşin altında yanmış durumuna geçmeye hiç gerek yok!

En doğru bronzer uygulaması için öncelikle ten renginizi tanımanız gereklidir. Öyleyse işe ilk adımdan başlayalım ve hangi ten rengine hangi renk bronzer kullanılması gerektiğine bakalım…

Mermer kadar beyaz bir ten renginiz var ise;
Eğer solgun görünecek kadar beyaz bir cilt rengine sahipseniz, bronzer seçimi sizin için bir krize dönüşebilir. Aslında yapmanız gereken oldukça basittir: doğal bir görüntü yakalamak. Bunun için ten renginize en uygun olacak bronzer rengi bal rengi ürünlerdir. Bal rengi ile daha doğal ve sıcak bir sonuç elde edebilirsiniz.

Örnek ürünler olarak; Nars markasının ‘Sun Wash Diffusing Bronzer in Seaside’ ürünü sizin için ideal seçim olabilir.

Nötr bir ten renginiz var ise;
Bazı kişilerin ten renkleri nötr diyebileceğimiz herhangi bir renk sınıfına girmez. Bu şekilde ten rengine sahip olanların kullanması gereken bronzer rengi altın ve amber tonlarıdır. Bu sayede bronzer sürmüş gibi değil de cildinizden koyu bir pudra sürmüş gibi gözükürsünüz.

Örnek ürün olarak; Tom Ford markasının ‘Bronzing Powder Gold Dust’  ürünü sizin için ideal seçim olabilir.

Olive ten rengine sahip olanlar;
Güneş bronzluğunda doğal ve sıcak bir bronzluk sizin için ideal görüntü olacaktır. Bronzer uygularken yanaklarınıza ve burnunuza uygulamayı ise ihmal etmemelisiniz.

Örnek ürün olarak; La Mer markasının ‘Bronzing Powder’ ürünü sizin için ideal seçim olabilir.

Koyu bir ten rengine sahipseniz;
Sizin tercih etmeniz gereken bronzer ürünler, içerisinde aydınlık etkisi olan bronzer ürünler olmalıdır. Simli bronzerlar sizin için ideal seçim olabilir.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın