İçimizden Bir Topmodel Tülin Şahin

Tülin Şahin sadece bir model değil. Aynı zamanda birçok kampanyada, reklam filminde yer alıyor; ekranda moda ve güzellik programları yapıyor ve sağlıklı yaşam üzerine kitaplar yazıyor.

Onu model olarak tanıdığımız günden bu yana seviyoruz. Kendi alanında ve içinde bulunduğu birçok projede hep öncü ve başarılı olması, işini çok seviyor olmasından kaynaklanıyor. İnsanlara katkıda bulunmaktan keyif alan Tülin Şahin,  2008 yılında kurduğu kadınlar ve genç kızlara yönelik sitesi tuliss.com ile bunu kanıtlamış durumda.

Modellik mesleğini örnek alan genç kızlara, modellik mesleğinin sadece podyumda yürümek olmadığını göstermek ve anlatmak için çabalıyor ve çalışmalar yürütüyor.

Tülin Şahin’in örnek evliliği, attığı adımları, yürüttüğü projeleri, sadece işleriyle gündeme gelmesi; onun bu kadar çok sevilmesinin nedenlerinden bazıları. tuliss.com’un bugün milyonlarca üyesı var. İnsanlar ona güveniyor, takip ediyor ve tavsiyelerini uyguluyor.

Tülin Şahin’in verdiği tavsiyeler ile bir topmodel kadar sağlıklı ve bakımlı görünüyor olabiliriz.

TÜLİN ŞAHİN’DEN ADIM ADIM SÜPER MODEL GÖRÜNÜMÜ

Dolgun dudaklar

Dudaklarınızın dolgun durmasını istiyorsanız onlara nazikçe kese yapın. Benim yurtdışındaki işlerimde makyajımı yapan makyözüm Andreas diyor ki: “Duşa girmeden önce dudaklarınızı kremle kaplayın, bir çocuk diş fırçası ile dudaklarınızı nazikçe fırçalayın. Duştan çıktıktan sonra farka inanamayacaksınız.” Başka bir tüyosu daha var: Bir parça buz alıp dudaklarınız üzerinde gezdirin ve ardından dudaklarınıza dudak dolgunlaştırıcı bir krem sürün. Dudaklarınızın daha dolgun göründüğünü fark edeceksiniz!

Ok gibi kirpikler

Hiç makyaj yapmasanız bile kirpiklerinizi kıvırın ve birkaç kat maskara sürün. Maskara yüzü anında canlandırır.

Mükemmel kaşlar

Yüzünüzde anında lifting efekti için hemen kaşlarınızı kendi yüz şeklinize göre aldırın!

Belirgin elmacık kemikleri

Birçok süpermodelin ortak noktası yüksek ve belirgin elmacık kemikleridir. Ama hemen aynı etkiyi siz de yaratabilirsiniz. Yanaklarınızı içe çekin ve oluşan boşluğa ten renginizden yarım ton koyu bir allık sürün. Buyurun bakalım: Kate Moss ile yan yana fotoğraf çektirmeye hazırsınız!

Işıl ışıl saçlar

Kuaförünüze gidin ve sadece sizin yüzünüzün şekline göre farklı bir kesim ve renk yapmasını söyleyin. Ama saçınızı hazırlarken 5-10 dakikanızı ayırmanızı gerektirecek bir kesim olsun. Böylece siz de kendi “süpermodel” saçınızı yaratmış olursunuz.

Parıldayan bir ten için

Duşa girmeden önce sert kıllı bir vücut fırçası ile ayak parmaklarınızdan başlayıp boynunuza kadar fırçalayın ve ardından duşa girin. Bunu yapmak tüm kan akışını etkileyeceği için bir anda renginiz canlanacaktır. Aynı fırçanın yüz için olanı ile yüzünüzü yıkamadan önce dairesel hareketlerle fırçalayın ve ardından durulayıp kremlerinizi sürün.

Yumuşacık eller ve ayaklar

Vücudunuzu fırçalarken ellerinizi ve ayaklarınızı pas geçmeyin. Hatta akşamları yatmadan önce ellerinizi ve ayaklarınızı fırçalayın, yoğun el ve ayak kremlerini sürün, pamuklu kumaştan yapılmış eldiven ve ayaklarınıza da patik geçirin, o şekilde uyuyun. Sabah, pamuk eller ve ayaklar.

TÜLİN ŞAHİN’İN GÜZELLİK SIRLARI 

Son kitabı Her Daim Fit ile güzel ve sağlıklı bir vücuda kavuşmanın sırlarını anlatan Tülin Şahin’den her daim fit olmanın ipuçları…

Beyin gücü deyip geçmeyin

Beynimize ne komut veriyorsak vücudumuza da o komut gidiyor. Sürekli “Ah çok kiloluyum, bacaklarım şişman, göbekliyim” diye söylendikçe beyin de bu şekilde komut veriyor. Tam tersini söyleyin ve kendinizi fit hayal edin. Ben 44 bedenken indirimde sadece 36 bedeni kalmış çok beğendiğim bir elbiseyi almıştım.

Bu elbiseyi dolabıma astım ve her gün ona baka baka “36 bedene ineceğim” dedim. O zaman düşünce gücünün bu kadar farkında değildim. Demek ki işe yarıyormuş.

Kahvaltısız güne başlamak kilo aldırır

Kahvaltı yapmadan güne başlayıp “Böylece az yerim, kahvaltıyı atlayarak bir öğün kazanırım” diye düşünmeyin. En önemli öğün sabah kahvaltısıdır. 7-8 saat uyuyup kalkan bedenimizin tüm gün sağlıklı hareket edebilmesi için mutlaka yakıt alması gerekir. İşte o sağlıklı yakıt, kahvaltıdır. Ve uyandıktan sonraki bir saat içinde kahvaltı yapmalısınız. O sürede kahvaltı yapmazsanız tren kaçıyor, ne yerseniz yiyin vücut depolamaya başlıyor.

Açık havada spor yapmak iki katı kalori yaktırır 

Açık havada spor yaptığımızda vücut, hava şartlarına göre daha fazla efor sarf edeceği için bu daha fazla kalori yakacağımız anlamına geliyor. Rotanızda güzel, dik bir yokuş varsa mutlaka değerlendirin. Açık hava selülite de birebir. Vücudu şaşırtmak için sporunuzu haftada bir açık havada yapabilirsiniz.

İyi yağ tüketerek zayıflayın

Yıllardır yağ yemekten korktuk. Oysa bizi yağlandıranın yağ olmadığı ortaya çıktı. Çünkü vücudun yağ yakmak için yağa ihtiyacı var. Yağ tüketimi hem sindirimi kolaylaştırıyor hem yağ yakıyor. Ama herhangi bir yağı değil, zeytinyağı tüketin. Ve unutmayın; uzmanlar “Hiçbir yemeği yağsız yemeyin” diyor.

 Az uyku kilo aldırır

Uykusuzluk maalesef hem bedenimizde hem de cildimizde çokkötü izler bırakabiliyor. Tüm gün huysuz oluyoruz, olmadık yiyecekler yiyoruz, cildimiz mat ve soluk görünüyor. Uykusuzluk iştah hormonu ghrelini yükselttiği için bel bölgemiz yağlanıyor. İyi bir uyku gerçekten çok önemli, çok kıymetli.

Egzersiz öncesi içilen kahve iyidir 

Kahve, egzersiz öncesi içildiğinde metabolizmayı ve yağ yakmayı hızlandırır. Filtre kahve antioksidan doludur.

Açken yiyecek alışverişi yapmayın

Markete aç karınla gittiyseniz market arabasına tehlikeli ne varsa atarsınız. Bu da daha sonra evde televizyon karşısında onları tüketeceğiniz anlamına gelir. Bu yüzden markete mutlaka tokken gidip ihtiyaç listenize sadık kalın.

 Beyaz ekmek yemeyin

İlk tabakla birlikte mutlaka bir-iki dilim ekmek yiyin. İlk tabakta yenen ekmek ikinci tabağa geçmenizi önler. Tam tahıllı olsun tabii. Kesinlikle beyaz ekmek değil. Mantı, makarna ve pilavın yanında ekmek yemeyin.

Gece acıktığınızda…

Küçük bir kase kaymaksız, sade yoğurdun içine bir avuç tuzsuz badem atın. Bu sizi gece boyunca tok tutar. Şeker içermez, buna karşılık iyi yağlar içerir, yani almamız gereken yağları. Gece acıkırsam ben de bu karşımdan yiyorum.

Su değil, buz için

Bir bardağa sadece buz koyup pipetle, çok eritmeden, yavaş yavaş için. Hatta yerseniz daha da etkili olur. Çünkü vücut suyu ısıtmak için fazladan kalori yakar. Hani modellerin elinde hep su şişesi görürsünüz ya, işte onların çoğu buzlu sudur.

Mucize peeling tarifi

Tuz, toz şeker ve zeytinyağını karıştırıp kendi peeling’imi yapıyorum. Tuz, en küçük siyah noktayı bile yakalıyor. Toz şeker, cildi parlatıyor. Zeytinyağı ise kusursuz bir nem sağlıyor. El, ayak, yüz dahil bütün vücuduma uyguluyorum. Tavsiye ederim.

Haftada bir gün ödül

Günde bir kere sabah veya öğlen olması kaydıyla veya ara öğünlerde canınız ne istiyorsa yiyin. Ama mini porsiyonlar halinde… Böylece vücudunuz da siz de rahatlayacaksınız.

İki kilo oynama payı 

Uzmanlar “Her zaman iki kilo oynama payınız olsun” diyor. Benim normal kilom 50’dir. 52’ye kadar kendime keyif kilosu koyarım. Acil bir şey mi çıktı? Yağ ve şekere dikkat ediyorum, ardından istediğim elbiseye girebiliyorum. Hayatın boyunca o 2 kilo ile oynarsan hiç sorun yok. Ama 10 ya da 5 kiloyu oynatırsanız çok sakıncalı. Bu kadar çok kilo alıp vererek en başta kalbinizi yoruyorsunuz.

YARARLI TÜYOLAR

*Her gün mutlaka spor yapın.

*Sebze, meyve ve beyaz ete ağırlık verin. Kırmızı eti haftada iki gün, spor sonrası tüketin.

*Tuzu ve şekeri dengeleyin.

*Ara öğünleri atlamayın. Ara öğün alışkanlığınız yoksa hemen edinin, çünkü ara öğünler beslenmedeki gizli kahramanlardır.

*Selülit kremlerini günde iki kere kullanın. Spor sonrası selülit kremi kullanırsanız etkisini daha iyi ve hızlı görürsünüz. Gece hücrelerimiz yenilendiği için uyumadan önce tekrar selülit kremi sürün, böylece problemli bölgeye duble etki uygulamış olacaksınız.

*İyi nemlendirilmiş cilt her zaman çok daha iyi görünür. Cildinizi yaz-kış bolca nemlendirin.

TULİSS Tatlısı nasıl ortaya çıktı?

 “Çırağan Sarayı’nın içinde yer alan Gazebo Lounge yıllardır çok severek gittiğim bir mekan. Ne zaman Çırağan Sarayı’ndan defilem ya da çekimim olsa öncesi veya sonrasında mutlaka kendime 15-20 dakika da olsa vakit yaratır bir kahve içer ya da bir şeyler yerim.

Bir gün yine çekim öncesi Gazebo Lounge’da kahve içerken Çırağan Sarayı’nın marketing ekibi (pazarlama) yanıma gelip bir fikirleri olduğunu söylediler; Gazebo Lounga’da benim adımı verecekleri bir tatlı tasarlamak istiyorlardı. Önce çok sevdiğim bir mekândan, Çırağan Sarayı’ndan böyle bir teklif gelmesine gerçekten inanamadım.

Çok mutlu oldum, gurur ve onur verici bir teklifti bu. Ve tabii ki mutlulukla kabul ettim. Bir tatlı sever olarak kendi tatlımı tasarlamak gerçekten eğlenceli olacaktı. Tatlımızı yaratırken konseptimiz şuydu; modayı temsil etmesi için her sezon yenilenecek, sezon renkleri ve desenleriyle uyumlu olacaktı. Modelliği temsil etmesi için de kalorisi hep düşük tutulacak ama lezzeti korunacaktı.

Arkadaşlarım bana genelde, TULİSS der, TULİSS olarak tescillenmiş birçok markam vardır. Ve Çırağan Sarayı’nda en çok sevilen tatlılar arasında en üst sıralarda yer almayı başardı. Hatta sadece Türkiye’de değil dünyada ki tüm Kempinski zincirlerinde de en üst sıradaymış. Bir gün kendi adımı taşıyan bir tatlının olacağı hiç aklıma gelmezdi, üstelik bir saray ile…”

İREM ULUERCİYES

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın