İstanbul’un En Gözde Mantı Mekânları

Yeni Lokanta, Beyoğlu:
Zengin kokteyl, salata ve ana yemek alternatiflerinin yer aldığı mekân, turkuaz ağırlıklı dekorasyonu ve yeniden yorumlanan geleneksel tatları ile lezzet düşkünlerini ağırlıyor. Antakya tuzlu yoğurdu ile sunulan kuru patlıcanlı vejetaryen mantı, kıymalı mantıya iyi bir alternatif. Porsiyonların büyük ve küçük halleri de menüde ayrıca fiyatlandırılıyor.

Kaşık-la, Cevahir:

Kayseri’nin geleneksel tatlarının yer aldığı menüde Kayseri mantısı ve Kayseri yağ mantısı öne çıkan lezzetler arasında yer alıyor. Doyurucu porsiyonları ve ev yapımı ürünleri ile klasikleşen markanın restoranları da bulunuyor.

Aşkana Mantı, Ulus:

Tatarca ‘aşhane’ yani mutfak anlamına gelen mekân, mantılarını günlük olarak hazırlayıp, sunuyor. 30- 35 kişilik yeri olan mekân mantı ve çiğ börek çeşitleri ile hizmet veriyor. Kredi kartı geçmiyor ve Salı günleri kapalı, şimdiden not etmekte fayda var.

Hıngal Mantı, Çamlıca:

Mantının akla hayale gelmeyecek her çeşidi Hıngal’da mevcut. Özel yapım Dağıstan mantılarında beyaz ve kepekli unun yanı sıra doğal renklendiriciler kullanılıyor. Mavi renkli sebzeli, siyah renkli somon balıklı, beyaz-yeşil renkli etli-ısırganlı, kahverengi renkli peynirli-kahveli, kırmızı renkli kıymalı-acılı çeşitlerden sadece birkaçı.

Fıccın, Beyoğlu:

Çerkezlere özel bir börek çeşidinden adını alan mekânda özgün Çerkez yemeklerinin yanı sıra patatesli ve kıymalı Çerkez mantısı popüler lezzetler arasında çoktan yerini almış durumda.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak