İyilik ve İnsanlık Kervanı Togemder

İnsanın sahip olduğu en değerli düşüncelerden birisi kuşkusuz insana ve topluma karşı duyduğu sorumluluk. Hiçbir insan yoktur ki içinde yaşadığı toplum mutsuz ve dağılmış durumdayken kendi mutlu olsun. Bu bilinç ve kabul insanı insan yapan en yoğun duyguların başında geliyor.
 

emine erdoğan

Toplumumuzun en küçük birimi olan aile ve aile fertlerinin örf ve adetlerinin geliştirilmesi, üyelerin bilimsel ve kültürel olarak ilerlemesine katkı sağlamayı, bu konuda çalışmalarda bulunanlarla iş birliği yapmayı, ailelerin sosyal yardımlaşma ve dayanışmalarına katkı sağlamayı, muhtaç durumda oldukları tespit edilen ailelere yönelik olmak üzere yiyecek, giyecek, yakacak vb yardımlarda bulunmayı, madden bağış yapmayı, Gıda Bankacılığı usul ve esaslarına göre gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri üreten firmalardan Maliye Bakanlığı’nın belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde maliyet bedeli karşılığı, ihtiyaç dağıtmayı amaçlayan Togemder bu ay Farkındayız köşesinde. Togem’in öne çıkan çalışmalarını sizin için derledik.

Ana Sınıfsız Okul Kalmasın
TOGEMDER, 2006 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerine hayırseverlerin desteğiyle gezici ve yüzlerce kalıcı anaokulu kazandırdı. TOGEMDER bu eğitim serüveninde 700 anasınıfına ulaşmanın gururunu yaşıyor. TOGEMDER “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında anaokulu bulunmayan sosyo-ekonomik açıdan yetersiz durumda olan bölgelerde, modern donanımlı anaokulları kazandırıyor.
 

emine erdoğan

Erken Tanı, Erken Hayat
Bu projenin ana amacı; 0–36 ay erken çocukluk ve 37–66 ay okul öncesi dönemdeki farklı gelişen çocukların, belirlenen aylar arasında fark edilmesi, belirlenen aylar arasında eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerinden faydalanması ve yetersizliğine uygun eğitim kurumuna yönlendirilmesi olan proje kapsamındaki temel amaçlar; 0–66 ay arasındaki hafif düzeyde zihinsel yetersizlikten etkilenmiş birey tanısı konulmuş çocukların ailelerine, çocuk sahibi olduktan sonra karşı karşıya kaldıkları evreleri sorunsuz geçirerek engelli çocuğun kabulünün sağlanması olarak belirtiliyor. Ülkemizin birçok farklı ilinde faaliyete geçen kurumların ilerleyen günlerde açılışları gerçekleşecek ve Özel Eğitim Anaokulları TOGEM-DER’in minik yüreklere dokunmasının devamını sağlayacak.

Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek
Toplam 9 ay sürecek olan ‘Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek’ projesinin hedefi ise; anaokullarında hijyenik ortamlar sağlanması, yapılan değişiklikler ve bilgilendirme seminerleri ile hijyen koşullarındaki artış sonucu okullarda ne denli etkili olunduğunun takip edilip bir rol model sınıf ortaya çıkarılması ve proje sonunda bu sınıflardan 1 adet İstanbul, 1 adet Siirt’te olmak üzere iki örnek sınıf elde edilmesinin sağlanması olarak belirlenmiş. Ayrıca hijyen standartlarındaki artış ile çocukların hastalık seviyelerinin düşürülmesi ve okullardaki devam durumunun yükseltilesi ile birlikte öğrencinin başarı seviyesindeki artışlar da gözlemlenecek.

Validebağ Semt Konağı
2014-2015 Eğitim yılında faaliyete giren kurs merkezinden bugüne kadar 500 kursiyer faydalanmış olup kayıtlar ve açılan kurslar hız kesmeden devam ediyor. Faaliyete başladığından beri; yetişkin İngilizce, yetişkin pastacılık, yaşam koçluğu, yetişkin workshop, minik şefler workshop, çocuklara İngilizce-Matematik kursları, çocuk keman kursu, çocuk gitar kursu ve çocuklar için yaz okulu olmak üzere birçok alanda kurslar açılıyor.

Geleceğe Annemle Yürüyorum
Üsküdar ilçesinde yaşayan dezavantajlı (düşük gelir düzeyine sahip) bir kesim ve onların çocukları ile ilgili olarak; 36-72 ay arasındaki çocukların bir kısmının maddi imkansızlıktan ötürü okul öncesi eğitimden mahrum kaldığı gerçeğinden hareketle onları eğitim öğretim sürecine dahil etmek ve eş zamanlı olarak da annelerine meslek edindirme kursları açılması ihtiyacı görülmüş. Bu ihtiyaca binaen “GELECEĞE ANNEMLE YÜRÜYORUM-Okul Öncesini Eğitimini Güçlendirme ve Meslek Edindirme Projesi” kapsamında 36-72 ay arasındaki çocukların (özel eğitime muhtaç öğrenciler dahil) okul öncesi eğitim almalarına yönelik okul ve okullar açılması ve eş zamanlı olarak da annelerine meslek edindirme kursu verilmesi planlanmış. Proje M.E.M ve Üsküdar Belediyesi ile ortak yürütülüyor. Başladığı günden bu yana projeden 293 öğrenci ve 127 veli faydalanmış ve faydalanmaya devam ediyor.

Payam Cafe
Tamamı el yapımı ve katkısız doğal ürünlerle hazırlanan cheesecakeler, tiramisular, pasta ve kurabiyeler, güne sımsıcak bir başlangıç için favoriniz olacak kahvaltı tabağı, Payam mutfağının farkını ortaya koyuyor. Karma ve özel birim bölümden oluşan cafe, özel davet ve organizasyonlarınız için de hizmet veriyor.

Payam Cafe İletişim

Telefon: (0)216 325 80 06

Adres: Validebağ Semt Konağı Altunizade Mah. Atıf Bey Sok. NO:5 Koşuyolu/Üsküdar
Email: payamcafe@gmail.com
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın