Kanallar Üzerine Kurulmuş Nostaljik Şehir: Venedik!

Kanallı köprülü ana ulaşımın denizden sağlandığı, tahta kazıklar üzerine kurulmuş bir şehri şimdi bile hayal etmek zorken Venedikliler bunu 600 yıl öncesinde yapmayı başaran ulus olmuştur. Venedik her yeri yürüyerek gezilecek özellikte bir şehir. Venedik’in birkaç can alıcı noktası var. Grand Canal, Ponte dell’Academia, San Marco Meydanı, Dükler Sarayı, Rialto Köprüsü bu yerlerden bazılarıdır.  Venedik’e etkinlik, bienal için gidilmiyorsa 3 günde her yeri gezilip görülecek olan bir şehir.

venedik

Aşırı turistik ve fazla prodüksiyon şehirlerden biri. Venedik’in genel panoraması büyüleyici. Her tarafın kanal ve köprü olması aşırı nemi de beraberinde getiriyor. Burada oldukça iyi yemeklerle karşılaşma olanakları oldukça fazla ve harika deniz ürünleriyle harmanlanan iyi menüleri mevcut.

San Marco’da gelenler tarafından yapılan yürüyüşler klişeleşmiş durumda. Yanındaki saat kulesi ve Dükler sarayı oldukça etkileyici. Sokakların hepsi dar ve sağlı, sollu çantacı, takıcılar ve maske satan dükkânlarla dolu. Yahudi Mahallesi olan Getto’da gidip görülmesi gereken yerler arasında…

 

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak