Kilo Vermeye Çalışanların En Çok Yaptıkları Hatalar

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kilo vermeye çalışan kadınların spor salonları ve diyetisyenler arasında mekik dokuduğu bir gerçek! Bu tempoya bir de diyet listeleri eklenince durum bir hayli karışıyor. İşte tam da bu noktada konuya başka bir açıdan da bakmak lazım. Yoğun akıp giden hayatımızda kilo vermek zaten zor iş bir de bunun üzerine diyet yaparken yapılan yanlışlar eklenince durum daha da zorlaşıyor. Peki, nedir o yanlışlar?

Ani Kilo Kaybı istemek
Kadınlar diyete başladıklarında bir mucize gibi kısa sürede istedikleri kiloları vermek ister. Hatta yapılan bir araştırmaya göre insanların% 90’ının diyetlerinde başarısız olmalarının bir numaralı nedeni budur.

Egzersiz Yapmamak
Diyet listelerinin ve az yemek yemenin sizi kurtaracağını mı düşünüyorsunuz? İşte yapılan en büyük yanlışlardan birisi sadece diyet yapmaktır. Unutmayın; kilo vermeye başlayanların ve formunu koruyanların, bir yandan egzersiz yaptıkları değişmez bir gerçek.

“Kötü” Gıdaların Hepsini Kısıtlamak
Tamam, anladık sağlıklı besleneceğiniz. Mesela brokoli yemeyi artırmak başlangıçta çok iyi bir fikir. Fakat bunların yanında çok sevdiğiniz çikolatayı yemeyi bırakırsanız ve vücudunuzu çok fazla sınırlarsanız, metabolizmanız bir müddet sonra daha yavaş çalışacaktır.

Porsiyon Boyutu Meselesi
Sağlıklı olan şeyleri büyük porsiyonlarla yemek en çok yapılan yanlışlardan birisidir. Yiyeceğiniz yemek ne kadar sağlıklı olursa olsun porsiyon hesabına dikkat etmeniz gerekir.

Bir Diyet herkes için aynı etkiyi yapmaz
Arkadaşınıza iyi gelen bir diyet size de iyi gelecek diye bir kural yoktur.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak