Makyaj Sizi Yaşlandırmasın

Yorgun gözüktüğünüz zamanlarda ya da günlük hayatınızda yüzünüze vereceğiniz ufak bir ışıltı bile sizi daha iyi ve güzel göstermeye yetiyor. Fakat makyaj uygulaması her zaman güzel ve iyi bir sonuç vermeyebilir. Özellikle makyaj yaparken yapılan bazı hatalar, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.

Peki, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösteren makyaj hataları nelerdir?

Nemlendirici Kullanmamak
Cildinizin nemsiz kalması demek kırışıklıklara davetiye çıkarmanız demektir. Cildinizin ihtiyacı olan nemi cildinize yeterli miktarda sağladığınız takdirde, kırışıklıkların oluşum hızını yavaşlatabilirsiniz. Bu nedenle makyaj uygulamasından önce cildinize sabah ve akşam düzenli olarak nemlendirici sürmeyi ihmal etmemelisiniz.

Makyaj Bazı
Makyaj öncesinde cildinizi makyaja hazırlamak için sürülen bazlar, çoğu kişiye gereksiz gelebilir. Ancak makyaj bazı, cildinizi kusursuz bir makyaja uygun hale getirir. Ayrıca yüzünüzdeki çizgilerin görünümünü kapatarak cildinizi makyaja uygun bir zemin haline getirir.

makyaj bazı

Fondötene Dikkat!
Makyaj yaparken cildinize çok fazla fondöten uygulamak, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterecektir. Cildinize fondöten sürerken dikkatli olmalı ve sadece ihtiyaç duyulan bölgelere sürmelisiniz. Fondöten tercihinizi serum bazlı fondötenlerden yana kullanarak cildinizdeki kırışıklıkların daha az gözükmesini de sağlayabilirsiniz.

fondoten

Allık
Canlı ve fresh bir makyajın temel parçalarından birisi de allıktır. Özellikle elmacık kemiklerinize süreceğiniz renkli allıklar,  cildinizi daha parlak ve canlı gösterecektir.

allık

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın