New York’ta Bir İlk

Baştan ayağa tesettürlü modeller ilk kez bu defilede yer buldu. Bu muhafazakar moda için bir devrimin başlangıcı mı bilinmez ama iyi bir işe imza atıldığı ortada.
  

anniesa hasibuan

Anniesa Hasibuan, 30 Temmuz 1986 Jakarta doğumlu ve Endonezya’nın en popüler seyahat acentalarının başında gelen girişimci Andika Surachman‘ın eşi. Hasibuan da moda kariyerine başlamadan önce eşiyle birlikte umre seyahatleri düzenliyordu.

Boş zamanlarında en büyük hobisi moda üzerine tasarım yapıyordu ve ismi zamanla ülkesinde önemli bir modacı olarak anılmaya başlandı.
 
Mesleğe başlamasında, müşterileri ve iş ortakları ile katıldığı toplantılarda iyi ve düzgün giyinmek zorunluluğu etkili oldu. İlk intiba ve kıyafetler Hasibuan için çok önemliydi. Bu süreçte, kendi kıyafetlerini özel olarak hazırlıyordu ve tesettürlü kadınlara hitap eden giysi tasarımına başlamış oldu.
Bir gün, tasarladığı kıyafetlerinden birini yurt dışındaki katıldığı bir toplantıda giydi. Londra’da gerçekleşen o toplantıda, organizatörlerden biri tasarımlarını giymek ve Anniesa’nın elinden tutmak istedi. İşte bu, Anniesa için altın bir fırsat oldu. Teklifi hemen kabul etti. Ve çok hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi.
 
New York’ta gerçekleştirdiği defilenin ilhamı “kış” olacaktı. Seyahat etmeyi seven tasarımıcının, seyahatleri sırasında duyduğu ihtiyaçları onun yol göstericisi oldu. Amacı, kadınların nereye giderse gitsin her yerde giyebilecekleri ürünler ortaya çıkarmaktı.
 
Anniesa Hasibuan’ın NYFW’deki defilesi Kurban Bayramı’nın birinci gününde New York’un tarihi postane binası içindeki Moynihan İstasyonu Skylight salonunda düzenlendi. Endonezya güzellik kraliçesi manken Laura Muljadi’nin de katıldığı defileyi izleyenler arasında Endonezya’nın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Dian Djani Triansyah da yer aldı.
 
Koleksiyonda, tasarımcının imzası niteliğinde olan inciler, pullar ve nakışların kullanıldığı toplam 48 parça sergilendi.
 

tesettür moda

 

tesettür moda

 

tesettür moda

 

tesettür moda

 

moda

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak