Özel Davetlerin Eşsiz Lezzeti; Dil Füme

İtinalı seçilen danadili, iyice temizlenip yıkandıktan sonra tuza yatırılarak yaklaşık 15 gün bekletilir. Bekletme süresi sonunda fırında pişirilir. Etin dış kısımları temizlendikten sonra fümelenip dilimlenir ve yanında çeşitli garnitürlerle veya sade olarak servis edilir. Füme dil özellikle fasulye turşusuyla servis edildiğinde harika lezzetler ortaya çıkıyor.

Kullanılacak Malzemeler:

  • 1 Adet Dana dili
  • ½ Kg. Yeşil fasulye
  • Üzüm Sirkesi
  • ½ Kg. Beyaz fasulye
  • 3-4 Diş sarımsak
  • 3 Adet kırmızı soğan
  • Bir miktar taze kişniş
  • Bir miktar hardal tohumu

Yapılışı:

Danadilini bir kap içerisinde tuzlu soğuk suda bekletin. Füme Dil turşunuz için beyaz ve yeşil fasulyeleri iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Üzüm sirkesi 3-4 diş sarımsak, bir miktar hardal tohumu, bir miktar taze kişniş ve bir miktar suyla karışım oluşturun ve bekletin. Dili isterseniz dilimleyerek isterseniz tüm şekliyle çeşnilendirerek hazırladığınız turşuyla birlikte servis edebilirsiniz. Dil Füme lezzetli olduğu kadar pratik ve çabuk yapılabilecek tariflerden biridir.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak