Psikoterapist Ebru Tuay Üzümcü, “Değişime Önce Kendinizden Başlayın ”

Dünyadaki açlığı bitirmek istersin ama bu gerçekte tamamen mümkün değildir. Oysaki değiştirebileceğimiz bazı şeyler de vardır. Öncelikle hayatımızda değişim istiyorsak kendi menzilimiz içindeki hedefi tespit etmekle işe başlamalıyız. Önce hedeflerinizi belirleyin. Kendi menzilinizin içinde yapabileceklerinize bakın, değişime önce kendinizden başlayın. Örneğin eşinizin güler yüzlü olmasını istiyorsanız, bunu önce siz başarın.” diyor psikoterapist Ebru Tuay Üzümcü.

Ataşehir Belediyesi’nin kültür etkinliklerine katılan Ebru Tuay Üzümcü ,“Ben Değişirsem Hayatım Değişir” adlı semineriyle mutlu ve huzurlu yaşamın sırlarını; hayatımızda değiştirmek istediğimiz şeyleri, sevdiklerimize daha faydalı olabilmek için neler yapmamız gerektiğini anlattı. Her duygunun bedenimizde bir karşılığının bulunduğunu söyleyen Ebru Tuay, “Aslında bütün çirkinliklerimizle biz çok güzeliz. O nedenle bütün davranışlarımızı kabul etmeli ve bunu dile getirmeliyiz. Hayatımızda yapmak istediğimiz, değiştirmek istediğimiz her ne ise önce bunu kabul edip duygularımızı bastırmadan anlatabilmeliyiz. Yaşadığımız duyguların bedenimizde bir karşılığı vardır. Var olan duygularımızı ifade etmeyi ve bu duygularımızı kucaklamayı öğrenemezsek ,bunlar bize ülser ve kanser gibi bir takım hastalıklar olarak geri döner.’’ dedi.

Katılımcılara tavsiyelerde bulunan Üzümcü, “Olsun, başarısızlık değerli bir deneyimdir. Her başarısız olduğum girişime müteşekkirim çünkü o, şu demektir: Denedim, adım attım, risk aldım. Kaybetmek de hayatın içinde motive edici bir güçtür. Kendinize izin verin; korkmak, üzülmek , utanmak ve endişe etmek için çünkü başka türlü değişim olmaz. Hem değişim hem de bunların hiçbirini hissetmemek olmaz.  O zaman biz kendimize ‘mış’ gibi dünyalar yaratıp maskeler takıyor ve mutluymuş gibi davranıyoruz. Bazılarımız alışverişe sarıyor, bazılarımız kendinden kaçıyor. Halbuki insan kendinden kaçamaz.” diye konuştu.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın