Sağlıklı Atıştırmalık Önerileri

Şu sıralar yaz mevsiminin yaklaşması ile kilolar ve yediğimiz besinlerden aldığımız kaloriler gözümüzde büyüdü de büyüdü! Katı diyet listelerine hızlı bir U dönüşü yapıldı! Peki, bu U dönüşü esnasında küçük kaçamaklar sizi yoldan çıkarmaya yetecek kadar iddialı ise? İşte yaz mevsimi yaklaşırken abur cuburdan vazgeçemeyenlere ünlü diyetisyenlerden kilo aldırmayan 10 sağlıklı abur cubur…

Kuru üzüm + leblebi karışımı
İşte mucize karışım. İkisinden birer çay bardağı alarak karıştırın ve çantanıza atın. Bir şeyler atıştırmak istediğinizde sizi tatmin edecek oldukça sağlıklı bir kaçamak.

Fındık + kuru üzüm karışımı
Enerji, lezzet, sağlık ne ararsan var bu karışımda! Kuru üzüm ve fındık birleşince demir ve flavonoidlerden oluşan zengin bir karışım elde ederek metabolizmamızın hızını da yükseltmiş oluyoruz.

Ceviz
İçeriğindeki zengin Omega- 3 ile ceviz tok tutması ile ün yaptı zaten. Bunun yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı da kolaylaştıran bir atıştırmalık.

Peynir+ekmek+maydanoz ile sandviç
Peynir+ekmek ikilisini zaten severiz içerisine bir de yeşillik ve çiğ sebze katarak işi daha da sağlıklı hale getirebiliriz.

Yoğurt+maydanoz karışımı
İşte en güzel atıştırmalıklardan birisi: Yoğurt+maydanoz. Yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetikler ve ödemi azaltıp, dolaşımımızı açarak kilo vermemizi kolaylaştırır. Bu yüzden en sağlıklı atıştırmalıklardan birisidir.

Yoğurt+yulaf ezmesi+ceviz
Yulaf ezmesi içerisindeki yüksek lif sebebi ile sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. İçerisine ceviz ve yoğurt karıştırılarak mucize bir atıştırmalık hazırlayabiliriz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın