Salepli Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • İki buçuk su bardağı süt
  • Bir su bardağı krema
  • Bir su bardağı salep
  • İki yemek kaşığı kakao
  • Dört yemek kaşığı şeker
  • Süslemek için; çikolata, fıstık, fındık, bisküvi vb.

 
Yapılışı:
 
İlk olarak süt, krema ve şekeri bir sos tenceresine alıp ısıtmaya başlayın. Devamında da karışımın içerisine sıvı salep ekleyip pişirmeye devam edin. Bu noktada toz salep hazırlayıp onu da kullanabilirsiniz. Bir süre pişirdikten sonra elde ettiğiniz karışımı ikiye bölün. Böldüğünüz karışımlardan birine kakao ilave edip kaynatmaya devam edin. Kaynayan karışımları daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Üst kısmın kabuk tutmaması için arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Soğuma gerçekleştikten sonra istediğiniz bir dondurma kalıbına, yarısına kadar karışımın bir kısmından koyup iki saat kadar buzluğa atın. İki saat sonra diğer karışımla kalıbı tamamen doldurun ve bir gece buzlukta bekletin. Servis öncesinde isteğe göre çikolata sosu, fındık-fıstık vb. süslemeler ilave edip bu lezzeti taçlandırabilirsiniz.
 
Afiyet olsun!
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın