Sanat ve Tasarımla İç İçe Ekim Ayına Bir Renk de Tomtom’dan

Görkemli tarihi ve binaları ile yeme-içme mekânlarından sanat galerilerine, müzelerden tasarım mağazalarına, yaratıcılığın merkezi olmaya aday Tomtom Mahallesi, ekim ayında tasarımı İstanbul’un kalbine taşıyacak. İstanbul’u yaşamayı bilen, hikâyelerinden eserler üreten yaratıcı insanlar, İstanbul’un en güzel sokaklarından biri olan Tomtom Kaptan Sokak’ta buluşacak. Geleceğin tasarım mahallesi; 20-23 Ekim tarihleri arasında festival havasındaki Tasarım Tomtom Sokak’ta etkinliğine ev sahipliği yapacak.

60 stant, 25 mağaza ve 5 pop-up mağazada 100’ün üzerinde tasarımcı; etkinlikte bir araya gelecek. Her yıl yapılması hedeflenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinlik, tasarım dünyasına ilham verecek.
Tomtom Kaptan Sokak’ın yanı sıra bölgenin çeşitli mekanlarında festival havasında geçecek organizasyonda, 4 gün boyunca çeşitli workshop ve sohbetler İKSV Tasarım Bienali ile paralel etkinlikler düzenlenecek.
Tescilli Markalar Derneği’nin (TMD) ana sponsoru olduğu Tasarım Tomtom Sokak’ta etkinliği Birleşmiş Markalar Derneği, Moda Tasarımcıları Derneği, Tasarım Vakfı, İtalyan Lisesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da desteklenecek.

Etkinlikte 4 günde 5 bin ziyaretçi, tasarımcıların; moda, aksesuar, dekorasyon, grafik, yeme-içme kategorilerinde tasarım örneklerini keşfedebilecek. Katılımcılar, tasarım sohbetleri ve atölyeler ile alanında profesyonel isimlerle buluşabilecek. Son kalan zanaatkârların konuk edileceği sohbetlerde; tarihten gelen yaşanmışlıkları ve tecrübeleri tasarımlara ne kadar aktarılabildiği irdelenecek. Galada ana sponsor TMD’nin düzenleyeceği “Marka Tasarımında Kadın” isimli yarışması gerçekleşecek ve kazananlara ödülleri takdim edilecek.

Tasarım Tomtom Sokak’ta Mekanlar
Tomtom Garaj
İtalyan Lisesi
Tomtom Gardens Avlusu

Tomton Kaptan Sokak

Boğazkesen Pop-Up Mağazalar

Tomtom Mahallesi Katılımcı Mağazaları

 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın