Sinemalarda Bu Hafta

Nisan ayının ilk haftasında sinemalardaki yepyeni filmlere bakmaya ne dersiniz?
 
Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel

Sümela’nın Şifresi Temel ile başlayan seri, şimdi de Cünyor Temel’in hikayesini ele alıyor. Cünyor Temel de aynı babası Temel gibi şanssız ve maceraperesttir. Babasının vefatından sonra kalan 10 milyon lira borcu, reddi miras yapabilecekken öbür dünyada alacaklılarla uğraşmasın diye kabul eder. Cünyor Temel, bu arada şehrin tarihi bir semtini yok edecek şekilde kurulacak inşaata arkadaşlarıyla birlikte karşı koyar ve projenin başındaki Cabir El Kurabiyyye’yi kaçırır. Yalnız bu arada Temel’in hesaba katmadığı bir şey olur; aşık olduğu kadın trilyonluk inşaat işini bozduğu müteahhitin kızı çıkar.
Filmin başrollerinde Çetin Altay, Salih Kalyon, Ayşegül Günay, Eren Hacısalihoğlu, Eren Vurdem, Buket Çelik ve Ruhi Sarı yer alıyor.

Şirinler 3: Kayıp Köy

Şirinler macerası devam ediyor! Serinin üçüncü filminde de bir görev için yollara düşen Şirinler, bu kez esrarengiz bir harita ile gizli bir köyün peşine düşer. Şirinler bu köyü keşfetmeye çıktıklarında ise karşılarına kötü kalpli Gargamel çıkar ve işler karışır…
 
Baraka

Aynı isimli kitaptan beyazperdeye taşınan Baraka, yaşadığı trajedi sonrası Oregon kırsalında bir barakaya gitmesi için mektup alan Mack’in hayatıyla yüzleşmesini ele alıyor. Bir babanın manevi yolculuğuna davet eden film, yaşadıklarından sonra Mack’in içine düştüğü depresyonu ve bununla yüzleşmesini konu alıyor.
Filmin yönetmenliğini Stuart Hazeldine yaparken oyuncu kadrosunda ise Sam Worthington, Octavia Spencer ve Tim McGraw bulunuyor.
 
Koca Dünya
 
Reha Erdem’in prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptığı filmi Koca Dünya’nın başrollerinde Ecem Uzun ve Berke Karaer bulunuyor. Film ise yetimhanede büyüyen Ali ve Zuhal adındaki iki gencin hikayesini anlatıyor. Kardeşten farksız olan bu iki genç, bir gün birbirlerinden koparılmak istenir. Ayrılmamak için verecekleri mücadele acaba sonuç verecek midir?
 
Bordo Bereliler Suriye

Cenk Ertan, Sedat Mert, Arda Esen, Oğuz Yağcı, Turgay Atalay, Taner Bahadır, Erdoğan Yaprak ve Alper Atak’ın oyuncu kadrosunda bulunduğu filmin yönetmeni Erhan Baytimur; senaristi ise Çoşkun Gündoğdu.

Sınır operasyonundaki bordo berelilerin başından geçenleri anlatan Bordo Bereliler Suriye, 2015 Eylül’de Dağlıca’da şehir edilen 16 askerin katillerini yakalamak için PKK’lıların peşine düşen ve ’dön’ emri almamak için telsizlerini kapatan bordo berelilerin operasyonu ile başlıyor. Operasyonla birlikte ekibin karşılaştıkları ve devam eden süreç izleyenleri çok etkileyecek…
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

Sinemalarda Bu Hafta

sinemalarda bu hafta

Çalgı Çengi İkimiz

Yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı Çalgı Çengi İkimiz, bu hafta bekleyenleriyle buluşuyor. Düğün Dernek serisi ve birlikte yaptıkları diziler ile isimlerini duyuran Ahmet Kural ve Murat Cemcir ise filmin başrollerinde.

Filmde, 6 yıl önce bulaştıkları mafya tarafından resmi düğün şarkıcılığı görevi icra ettirilen Salih ve Gürkan’ın hem tehlikeli hem  eğlenceli yolculukları devam ettiriliyor. Bu kez sevdiği kızla evlenmek için mafyadan ayrılmak isteyen Salih ve kuzeni Gürkan’a, bunun için bir şart sunuluyor… Gittikleri düğündeki nikah memurunu kaçırmaları istenilen bu komik ikilinin başına hiç tahmin etmedikleri olaylar gelecek…
Filmin oyuncu kadrosunda Kural ve Cemcir’in yanı sıra; Ayhan Taş, Rasim Öztekin, Nur Erkul, Ayşe Kökçü, Ahmet Gülhan, Tuna Orhan ve Cahit Gök de bulunuyor.
 

vizyondakiler

Sonsuzluk Ormanı
 
Arthur Brennan, yaşadığı bir trajedi sonrası Japonya’daki Fuji Dağı’nda gizemli bir ormana doğru yolculuğa çıkar. Bir girenin bir daha kolay kolay çıkamadığı ve bir noktadan sonra geriye dönüşün olmadığı bu orman; Arthur’un ormana girdikten kısa bir süre sonra burada yapayalnız olmadığını fark etmesiyle hareketlenir. Ormanda Takumi Nakamura isminde yolunu kaybetmiş bir adamla karşılaşır ve iki adam esrarengiz ormanda yaşamın özünü kavrayarak hayata bir kez daha bağlanır… 

Filmin başrollerinde Matthew McConaughey, Ken Watanabe ve Naomi Watts bulunuyor.
 

vizyondakiler

 
Anthropoid

Yönetmenliğini Sean Ellis’in yaptığı film, SS generali Reinhard Heydrich’e düzenlenen suikast operasyonu Anthropoid’i konu alıp tarihi gerçeklere dayanıyor. Filmde Hitler’in 3. adamı olan Heydrich, Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olurken, bir yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin açık hedefi haline geliyor.
Filmin oyuncu kadrosunda Jamie Dornan, Cillian Murphy, Charlotte Le Bon ve Harry Lloyd bulunuyor.
 

vizyondakiler

Snowden

Luke Harling ile Anatoly Kucherena’nın yazdığı iki farklı kitaptan yola çıkan Snowden’ın senaryosunu,  Kieran Fitzgerald ile Oliver Stone kaleme aldı.
 
Film, Amerikan istihbarat tarihinin en büyük güvenlik ihlalinin sorumlusu olarak bilinen Edward J. Snowden’ın hikayesini bizlere sunuyor.

Edward Snowden, Amerikan hükümetinin güvenliği öne sürerek e-postalara, sosyal medya hesaplarına, cep telefonu mesajlarına, hard disklere, kredi kartı ekstelerine ve hatta bilgisayar kamerasına kadar erişebildiğini öğrenir. İnternetin sınırsız dünyasında hükümetler için gizli hesap diye bir şeyin olmadığını ve bütün bunların gizli kanunlarla yasallaştırıldığını 2013 yılında tüm dünyaya duyurduğu gün, “Amerikan tarihinin gördüğü en büyük vatan haini” ilan edilirken bir yandan da büyük bir kahramana dönüşür.
 
3 Oscar ödülü bulunan yönetmen Oliver Stone’un yönettiği filmde, Snowden’ı Joseph Gordon-Levitt canlandırıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Shailene Woodley, Melissa Leo, Nicholas Cage, Zachary Quinto, Tom Wilkinson gibi ünlü oyuncular da bulunuyor.
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

Sinemalarda Bu Hafta

Nasıl Yani
Samsun’da yaşayan Tahir, Osman ve Taci adında üç kardeşin hikâyesinin anlatıldığı filmde, bu üç kardeş bir sabah Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen haberle şok olurlar. Çünkü kardeşler Leonardo Da Vinci ’nin 6. nesilden akrabaları olduğunu öğrenirler. Üstelik Da Vinci’nin dünyaca ünlü olan Mona Lisa adlı tablosu da Çarşamba’da yaşayan ve uzun süredir görüşmedikleri dedelerine miras olarak kalmıştır. Dedelerinden tabloyu almanın yolunu bulmak için plan kurmaya başlarlar ancak işler sandıkları kadar kolay olmayacaktır…

Oyuncu kadrosunda Burak Kut, Yakup Yavru, Aykut Elmas, Uğur Can Akgül, Halil İbrahim Göker gibi isimlerin yer aldığı filmi; Ayhan Özen yönetiyor.

Çin Seddi
Matt Damon, Dünyaca ünlü yıldız Matt Damon’ın başrol oynadığı ve Willem Dafoe, Pedro Pascal, Tian Jing, Numan Acar gibi isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu film; dünyanın en ikonik yapısı üzerinde, seçkin bir asker gücü tarafından insanlığı korumak için sergilenen cesur bir direniş hikâyesini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini ise günümüzün başarılı görsel tasarımcılarından Zhang Yimou üstleniyor.
 
Aşıklar Şehri
Hayatlarında bir yol bulmaya çalışan Sebastian ve Mia, Los Angeles’ta trafiğin sıkışık olduğu bir günde tanışır. Sanat tutkunu olan bu ikili, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerler.
Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ise ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak ve onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacak…
 
Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, Rosemarie DeWitt, Amiée Conn, Terry Walters ve Thom Shelton’ın başrollerinde olduğu filmin yönetmen ve senaristliğini Damien Chazelle yapıyor.

Ben, Daniel Blake
New Castle’da yaşayan marangoz Daniel Blake, sağlık durumu nedeniyle çalışamaz duruma gelir. Sistemin çarpıklığı nedeniyle devlet yardımı da alamaz ve iş aramak zorunda kalır. Daniel bu zorlu süreçte bir anne ve onun çocuklarıyla dostluk kurar; boğucu bürokrasiyle mücadele eden ve iki çocuğuna tek başına bakan genç Katie ile yoldaş olur…
Paul Laverty’nin senaryosunu yazdığı ve Ken Loach’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Dave Johns ve Hayley Squires paylaşıyor.

Aşık
Genç Veysel’in Aşık Veysel olma hikayesini konu edinen filmin yönetmen koltuğunda Asi, Aşka Sürgün, Kurşun Yarası gibi dizilerin senaristlerinden Bilal Babaoğlu oturuyor. Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu’nun da rol aldığı filmin başrollerinde ise Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal, Uğur Aslan, Hülya Şen ve Ahmet Bilgin yer alıyor.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

Sinemalarda Bu Hafta

Dönerse Senindir
Her yaptığı ile büyük ilgi gören Murat Boz, İrem Sak ve Yasemin Allen ile yepyeni bir filmle karşımıza çıkıyor. Dönerse Senindir, hayatının aşkını geri kazanmaya çalışan Mehmet’in hikâyesini bizlere aktarıyor. Mehmet’in Selin’den ayrıldıktan sonra, onu geri kazanmak için Defne ile iş birliği yapması, filme süprizler getiriyor.
Murat Boz, İrem Sak, Yasemin Allen’ın yanında filmde Uraz Kaygılaroğlu, Serhat Özcan ve Burak Sevinç gibi isimler de yer alıyor.
 
Gizli Güzellik
New York’ta başarılı bir reklamcı olan Howard’ın sakin hayatı, büyük bir trajedi ile değişir. İçine kapanan ve kendini etrafından soyutlayan Howard’a arkadaşları ulaşmaya çalışır ve bunun için benzersiz bir yola başvururlar…

Will Smith, Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren, Keira Knightley, Naomie Harris gibi isimlerin kadrosunda bulunduğu Gizli Güzellik; her şeye rağmen yaşamın taşıdığı değeri bizlere gösteriyor.
 
Kar Topu Savaşları!
 
Yönetmenliğini Jean-François Pouliot ve François Brisson ikilisinin üstlendiği filmde, 11 yaşlarındaki Luke ve Sophie’nin kartopu savaşı konu ediliyor. Luke ve Sophie iki ayrı grubun liderleri olurlar ve savaş başlar. Tatil sonuna kadar kaleyi kim ele geçirirse kazanan taraf o olacaktır. Çocuklar arasındaki rekabet kış boyunca giderek büyür ve eğlence ile başlayan savaş giderek kızışmaya başlar…

Florence
Efsane isim Meryl Streep’in başrolünde olduğu filmde, 1868 – 1944 yılları arasında yaşamış Florence Foster Jenkins’in gerçek hayat hikâyesi anlatılıyor. Filmde Streep’e Hugh Grant, Simon Helberg ve Rebecca Ferguson eşlik ediyor.

Çok zengin bir kadın olan Florence Foster Jenkins, müzik salonu sahibi ve müziğe büyük bir tutkuyla bağlı biridir. Aileden kalan mirasın da verdiği güvenle opera şarkıcısı olmaya kalkışır ama unuttuğu bir şey vardır. Çünkü Jenkins’in ne güzel bir sesi ne de nota bilgisi vardır…
 
Meçhul Kız
Mesleğinde yükselme aşkıyla dolu, çalışkan, genç bir pratisyen olan Jenny, bir akşam kapısını çalan kapıyı açmaz ve ertesi gün kapısında polisleri bulur. Polisler, akşam en son evinin kapısını çalan genç bir kızın nehir kenarında ölü bulunduğunu söyler. Jenny’nin çok önem verdiği kariyer endişesinin yerini artık tek bir şey alır; o da meçhul kızın kim olduğunu öğrenmek…

Filmin başrollerinde Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier, Louka Minnella, Christelle Cornil, Olivier Gourmet ve Pierre Sumkay yer alıyor.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak