Sonbaharın Habercisi: Trençkot & Yelek

Mevsim geçişlerinin vazgeçilmezi, yağmurlu havalarda dahi tarzından ödün vermeyen stil sahibi kadın ve erkeklerin kurtarıcısı Trençkot ve Yelekler, vitrinlerde yerini aldı. Baharın habercisi trençkot ve yelekler, hazan mevsimine renk ve stil katmaya geliyor.

Tarihi 1.Dünya Savaşı’na kadar uzanan, aslı İngilizce olan trençkot sözcüğü, “siper” anlamına gelen “trench” ve ceket ya da palto olarak çevrilebilecek “coat” kelimelerinin birleşiminden üretiliyor. Audrey Hepburn’ün “Tiffany’de Kahvaltı”, Peter Sellers’ın “Pembe Panter” filmlerinde trençkotla göründükleri sahnelerden günümüze baharın habercisi ve kadın/erkeklerin mevsimsel kurtarıcısı olarak gelen trençkotlar, e-ticaret platformu n11.com’da farklı model ve renkleriyle satışa sunuluyor.

“Kalın giysem terlerim, ince giysem üşürüm”

Bu sezon skinny ya da İspanyol paça jeanlerin üzerinde sıklıkla göreceğimiz, belden kemerli, dik yakalı trençkotlar, dikkat çekici bir stil için stilettolarla, enerjik ve renkli bir görünüm için fular ve atkılarla kombinlenecek. ‘Kalın giysem terlerim, ince giysem üşürüm’ dediğimiz havalarda elimizin altında duran altın değerinde trençkot ve yelekler, bu sezon şehir şıklığı için mükemmel kombinlere imzasını atacak.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın