Swans Zorlu Psm’de!

70’lerde başlayıp 80’lerde yükselişini artıran ve no wave akımının bir parçası olarak bilinen Swans, şarkıcı ve söz yazarı Michael Gira’nın önderliğinde kuruldu. 1982’den 1997’ye kadar önemli bir kariyere imza atan ve sonra müziğe ara veren grup, geri dönüşünü 2010’da yaptı. Grubun “Kuğular” anlamına gelen adını, grup üyelerinden Gira, “Kuğular aksi bir mizaca fakat etkileyici bir güzelliğe sahip yaratıklar.” olarak tanımlıyor.

İlk albümü Filth’i 1983’te yayınlayan grup, müziğe ara vermelerine kadar olan dönemde toplamda 10 stüdyo albümü yayınlamıştı. Swans dağıldıktan sonra müzik hayatına Angels of Light adlı grubu kurup devam eden Michael Gira, neredeyse 13 yıllık aradan sonra Swans’ı yeniden toplama kararını ise bir gün sahnede aldığını söylüyor: “Bir anda Swans’ı tekrar kurmaya dair bir hisse kapıldım; çünkü ne kadar yoğun ve yüksek bir deneyim olduğunu hatırladım.”

Swans’ın yeniden toparlanması ve çıkaracakları albüme gerekli finansı sağlayabilmek için I Am Not Insane adlı solo albümünü yayınlayan Gira öncülüğündeki Swans, şimdi daha güçlü performansıyla 16 Mayıs’ta Zorlu PSM’de müzikseverleri ağırlayacak…

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın