Tasarımın Kalbi Tomtom Sokakta Attı

 Geçmişi bugüne taşıyan mimarisi ile yeme-içme mekânlarından sanat galerilerine, müzelerden tasarım mağazalarına kadar birçok alanı içerisinde bulunduran Tomtom Mahallesi, tasarımı İstanbul’un kalbine taşımak için özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstanbul’u yaşamayı bilen, keyfini çıkartabilen ve hikâyelerinden eserler üreten tasarımcılar; İstanbul’un en güzel sokaklarından biri olan Tomtom Sokak’ta buluştu. 20 – 23 ekim tarihleri arasında festival havasında gerçekleşen etkinlikte, 50 stant ve 30’a yakın mağazadan yüzden fazla tasarımcı bir araya geldi. Sabahtan akşama kadar sergi alanlarını ve stantlarını gezen ziyaretçiler, akşam olduğunda ise canlı müzik performanslarını dinleyerek günü sonlandırdı.
 

tasarım tomtom

Katılımcı tasarımcılar arasında yer alan Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Ceylan İnsel, Mehtap Elaidi gibi isimler gün boyunca stantlarında gelenlerle buluştu. Sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri de etkinliğin ziyaretçileri arasındaydı.
 

tasarım tomtom

Bahar Korçan: ‘’ Yaşamda hepimizin birbirimize bağlı olduğunu hatırlatmak istedik. ”
‘’Tasarım Tomtom Sokakta’’ stantlarının bulunduğu bina üzerinde, Bahar Korçan ve ekibinin hayata geçirdiği enstalasyon ise büyük ilgi gördü. Direktör olarak etkinlikte bulunan Bahar Korçan, “Evrende var olmuş her parçanın birbiri ile olan iletişimi sonucu; herkesin, bütünü oluşturan elemanlar olduğundan hareket ederek hazırladığımız bir tasarım oldu. Yaşamda hepimizin birbirimize bağlı olduğunu hatırlatmak istedik” dedi.
 

tasarım tomtom

Sanatçı Ahmet Rüstem, “Mekân Algısı ve Tasarım” başlığı altında Tomtom Kaptan Sokak’ta bir çalışma yaparken, grafiti sanatçısı Hasan Pehlevan ise etkinliğin çeşitli mekânlarında yer alan çalışmalarıyla ziyaretçilerle buluştu. Moda, aksesuar, dekorasyon, grafik, yeme-içme kategorilerinde tasarım örneklerinin keşfedildiği etkinlikte ziyaretçiler, tasarım sohbetleri ve atölyeler ile alanında profesyonel isimlerle buluştu. 
 

tasarım tomtom

Tasarım Dünyasından Kadına Destek
Etkinlik kapsamında düzenlenen “Marka Tasarımında Kadın” isimli yarışmanın ödülleri de sahiplerini buldu. Yarışmada 3 farklı kategoride (Özgün Logo, Özgün Ürün Tasarımı, Genç Marka) kazananlara ödülleri takdim edildi.
 

tasarım tomtom

4 gün süren etkinlikte çeşitli workshop ve söyleşiler de gerçekleşti. Ecmel Ayral, ‘Hayatı Tasarlamak’, Ayşe Hasol Erktin ve Hakan Kodal ‘Dönüşümü Tasarlamak’, Faruk Malhan, Bahar Korçan ve Arzu Kaprol’ün eşlik ettiği konuşmasında ‘Tasarımın Bağlamı’, Elis Şimşon ‘Potansiyelimizi Nasıl Gerçekleştiririz?’ başlıklı konuşmalarıyla etkinliğe renk kattı. Aysun Yalaza & Ayşenur Ünan’ın ‘Happy Halloween’ ve Defne Ongun Müminoğlu’nun çocuklar için düzenlediği kitap tasarımı workshoplar’ı da minikleri mutlu etti.
 
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın