Ünlü Saksafon Ustası İstanbul’da

Müziğe erken yaşlarda kiliselerde klarnet çalarak başlayan Pharoah Sanders, bugün 75 yaşında Amerika’nın saygıdeğer caz saksafoncularındandır. Ornette Coleman’un “muhtemelen dünyanın en iyi tenor saksafoncusu” dediği Sanders, “Firavun” anlamına gelen “Pharoah” ismini profesyonel müzik kariyendeki ilk grubu The Sun Ra Arkestra döneminde kazandı.

The Sun Ra Arkestra ile tanıştığı avangard caz alanındaki konumu 1965 yılında katıldığı John Coltrane’nin grubuyla doruk noktasına ulaştı. Coltrane ile oldukça verimli geçen yıllar boyunca birbirinden değerli albümler üreten Sanders, kendisine farklı bir rota çizmek, cazda daha zarif bir üslup yaratmak amacıyla solo çalışmalara başladı. Yıllar içerisinde geliştirdiği kendine has çalış tekniği ile caz dünyasındaki yerini sağlamlaştıran sanatçı aralarından kendisine Grammy de kazandıran çok sayıda albüm yayınladı.

Elvin Jones, McCoy Tyner, Don Cherry, Alice Coltrane, Tisziji Munoz, Kenny Garrett gibi cazın efsaneleri ile de çalışmalar yapan Sanders “Melbourne Uluslararası Caz Festivali” gibi dünyanın en önemli sahnelerine davet ediliyor.

Ünlü sanatçıya Piyanoda William Henderson, Bas Gitar’da Aly Hayhurst, Davulda Gene Calderazzo eşlik ediyor. 16 Ekim 2016 günü CRR Konser Salonu’nda 20.30’da gerçekleşecek konserin biletleri Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe’den satışa çıktı. Bilet ücretleri 1. Kategori – 90.00 TL 2. Kategori – 75.00 TL 3. Kategori – 55.00 TL Öğrenci – 30.00 TL olarak belirlendi.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak