Yaz Hissi: Fresh Beyaz Gömlekler

Yaz mevsiminin hakkını veren ve ona en yakışan parça bence beyaz gömlektir. Üzerine başka şeyler eklenir, çıkarılır; kolları, yakaları değiştirilir ve her yaz beyaz gömlekleri vitrinlerde görürüz.

Renklerin dilinde beyaz, güven ve masumiyet anlamına gelir. Optimist bir renk olduğundan insanın içini açar ve ferahlatır. Bu yüzden yaz aylarında beyaz giymeyi çoğu kişi tercih eder. Ama bir kısım var ki onlar beyaz renk giymeye hiç cesaret edemez. Aslında bilinenin aksine beyaz renk insanı o kadar da kilolu göstermez. Hatta bilinçli bir şekilde kombinlediği zaman zayıf bile gösterebilir.
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
@senanurbostan                       @leenalghouti                        @kuaybegider

Bu sıcaklarda dışarıya çıkarken kombin yapmak hepimizi zorluyor. En hafif gömleğini alıp hızlı bir kombin yapmak istiyor insan. Beyaz gömlek bence kombinlenmesi en kolay parçadır.

Bu konuya öncelikle renk uyumu yönünden bakacak olursak…
Beyaz ve siyah uyumu yüzyıllardır alışılagelmiş bir olaydır. Ve evet, aşık olunası bir uyumu var. Şu an sezonda renkler öylesine ön planda ki onları kullanmayarak bu yaza haksızlık etmiş olacağımızı düşünüyorum. Bu yüzden beyaz gömleklerimizi bu sezon en can alıcı renklerle kombinlemeliyiz.
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
@kuaybegider                             @hooopstore                                  @kuaybegider

 
Kombinleyebileceğimiz parçalara gelecek olursak; biraz klasik olacak ama gömleğin en kendini gösterdiği parçalar etek ve bol pantolonlardır kesinlikle. Kısa gömleklerin sadece eteklerle yakıştığı düşünce kalıbını bir kenara bırakarak artık gömlek elbiselerinizi de etekler ile giyip denemeliyiz diyorum. Hem böylelikle metropolitan bir görünüm de yakalayacaksınız.
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
(Sol) @hm  (Sağ) @kuaybegider  (Orta Üst) @mrmr__4  (Orta Alt) @sauf.etc 
 

muhafazakar moda beyaz gömlek

(Sol Üst) @hooopstore   (Sol alt) hulyaaslan    (Orta) @hajra_aaa (Sağ Üst) @bolbeyin   (Sağ alt) @ascia_akf

 
Tek bir gömlek ile farklı kombinler oluşturabilirsiniz. Şirin mi şirin bir gün geçirmek ve klasiklikten biraz uzak durabilmek için gömleklerinizi jile, elbise veya tulumlarınızın içine giyin. Elbise ve tulum seçiminde kalın askılılar ile ortaya daha zarif bir look koyarken, ince askılı elbiseler ile moda kurbanı gibi görünebilirsiniz. İnce askılı elbiselerinizi balıkçı ya da çizgili tişörtleriniz ile değerlendirebilirsiniz.
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
@withloveleena                                 @bsrayarar                             @kuaybegider

 

muhafazakar moda beyaz gömlek
Gömlek : Beymen – 299,00 TL
Tulum : Mango – 99,99 TL
Çanta : Dolce&Gabbana – €865
Ayakkabı : Tory Burch
 

Bir beyaz gömlekle birçok kombin yapılabileceğini söylemiştim. Bir gün elbisenin içinde gizlediğiniz beyaz gömleğinizi ertesi günlerde önünü açarak ceket veya hırka gibi kullanabilirsiniz. Sanırım bu en rahat ve fresh olabileceğiniz kombin. ‘Giy-çık’ olarak adlandırdığım bu bölümü diğer tüm gömleklerinizde ve tişörtlerinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
(Sol Üst) @rimelaskina   (Sol Alt) @modestmira_   (Orta) @jawaherrbrr  (Sağ Üst) @allthingsfatima   (Sağ Alt) @dinalsharif

Yazının başında da bahsettiğim gibi her sezon bu beyaz gömleklerin ya kolları, yakaları değiştiriliyor ya da üzerlerine bir şeyler işleniyor. Aslında siz de evinizde olan beyaz gömleğinizi her sezonun modasına uydurabilirsiniz. Üzerine en sevdiğiniz ifadeleri işleyin, pinleyin, kemerler bağlayın. Kendi iç dünyanızı ve tarzınızı ortaya koyun. Eğlencenin yanı sıra ‘Bunu nerden aldın?’ sorularını göğsünüzü gere gere cevaplayabilirsiniz.
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
                    @mrmr__4                                           Avustralya Moda Haftası Sokak Stilleri

 

muhafazakar moda beyaz gömlek
        (Sol) @hajra_aaa (Sağ) @dalalid  (Orta Üst) @hajra_aaa  (Orta Alt) @mariaalia
 
muhafazakar moda beyaz gömlek
     @rimelaskina                                     @mrmr__4                                   @rimelaskina

Gömlek kombinlerinin üzerinde ceket, trençkot, pardösü gibi ekstra yakalı parçalar çok şık durmuyor. 2 tane parça üst üste gelince bir de çanta takınca ön taraf çok boğulmuş oluyor. Kombinlerinizde bunlara dikkat edin.
Ve evet, gömleklerinizi kendi tarzınıza göre şekillendirin ama lütfen ve lütfen üzerine büstiyer giymeyin. Gömlek üstü büstiyer sezon trendleri arasında yer almış olabilir fakat trendden çok büstiyer giymeye izin alamamış gibi görünüm ortaya çıkıyor. Özellikle muhafazakar giyime de yakışır bir kombin olmuyor…
 

muhafazakar moda beyaz gömlek

Son olarak sizlere birkaç alışveriş önerim ile birlikte ‘Haftaya görüşürüz!’ demek istiyorum! Sevgiyle ve beyazın ferahlığı ile kalın..

Asude DAVRAN
@asudedavran
 

muhafazakar moda beyaz gömlek

 

(Sol) HM – 79,99 TL                      (Sağ) HM – 103,99 TL
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
Mango – 59,99 TL
 

muhafazakar moda beyaz gömlek
(Üst) Vivetta – 999,00TL  (Alt Sol) Zara – 89,95 TL  (Alt Orta) Zara – 79,95 TL (Alt Sağ) Ximon Lee

 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak