Zirve Basamaklarında Yeni Bir Yüz; Halima Aden

Tüm dünyada birbiri ardına moda haftaları yaşanırken, markalardan ve yeni koleksiyonlardan daha fazla dikkat çeken bir isim vardı: Halima Aden
 

halima aden muhafazakar moda

Aslında Somalili olan ama Amerika’da yaşayan Halima Aden, Kenya’da bir göçmen kampında dünyaya gelip yaşanan karışıklık ve olumsuzluklardan sonra Amerika’ya göç eden ailesi sayesinde orada büyümüş. 1997 yılında doğan Halima Aden’in dikkatleri çekmesi ise geçtiğimiz sene Miss Minnesota yarışmasına katılmasıyla oldu. Yarışmaya katılan ilk tesettürlü kadın olarak adını duyuran Aden, yarışmada burkini giymesini de “Küçükken farklı olmanın kötü bir şey olduğunu düşünürdüm. Büyümeye başladığımda hepimizin farklılıklara sahip olduğunu anladım. Herkesin aynı olduğu bir dünya çok sıkıcı olmaz mıydı?” sözleriyle açıklıyor. Yarışmada yarı finale kadar yükselen Halima Aden, amacının insanlarda hakim olan Müslüman kadın imajını değiştirmek olduğunu söylüyor.
 

halima aden muhafazakar moda

 
Aynı zamanda eğitimine de devam eden ve bu sene üniversiteye başlayan model, geçtiğimiz ay 2017 Sonbahar-Kış sezonunun tanıtıldığı moda haftalarının da en popüler isimlerinden biri oldu. Adını Kanye West’in Yeezy defilesinde podyumda yürümesi ile duyuran Halima Aden, yükselişini ise yer aldığı Alberta Ferretti ve Max Mara defileri ile sürdürdü. Önce New York Moda Haftası daha sonra ise Milano Moda Haftası’nda gördüğümüz Aden, adımlarını gün geçtikçe daha da sağlamlaştırıyor. Şimdilerde ise ilk tesettürlü model olmasa da sektörün en büyük model ajansı IMG ile anlaşma yapan Halima Aden, moda dünyasındaki dev markaların defilelerine çıkan ilk tesettürlü model olma özelliğini taşıyor. Elsa Hosk ve Gigi Hadid gibi dünyanın en önemli modelleri ile aynı ajan çatısı altında çalışan Halima Aden’in yakın arkadaşları da dünyanın en popüler modellerinden oluşuyor.
 

halima aden muhafazakar moda

Halima, genç Müslüman kızlara örnek olmanın kendisini çok mutlu ettiğini de “Müslümanlar olarak daha olumlu hikayelere, zamanlara ihtiyacımız var. Müslüman kızlar hakkında olumlu bir şeyler yapmayı düşünmeye başladım.’’ sözleriyle anlatıyor.
 
Dolce&Gabbana gibi dünyaca ünlü büyük bir markanın abaya koleksiyonu çıkarmasıyla başlayan bu alandaki yükseliş, şimdilerde Halima Aden ile zirveye ulaştı. Öngörülen gidişat da, Halima’yı bundan sonra en önemli moda organizasyonları ve projelerinde sıklıkla göreceğimizi gösteriyor…
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın