Kahraman Kadınlarımız…

15 Temmuz darbe girişimine karşı canları pahasına mücadele veren kadınlar… Onlar Şerife Bacıların, Nene Hatunların cesur yürekli torunları; Safiye’ler, Şerife’ler, Fikriye’ler…

Milli Mücadele’de savaşa çocuklarını, bebeklerini sırtlayarak katılan kadınlar, 15 Temmuz gecesi çocuklarını, eşlerini arkada bırakarak adeta ölüme koştular. Söz konusu vatan olunca, bu milletin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösteren analarımız, kadınlarımız onlar…

SAFİYE BAYAT

Darbe girişiminin ilk adımının atıldığı köprüde, tankların karşısına dikilerek askerleri ikna etmeye çalıştı. Havaya ateş açıp kendisini engelleyen darbecilere karşı uzun süre direndi, yaralılara yardım etmek isterken de vuruldu.

ŞERİFE BOZ

 15 Temmuz gecesi darbeye direnenlerden birisi de Şerife Boz’du. İstanbul Kağıthane’de yaşayan Boz, eşinin kamyonunun başına geçti. Taksim’e vatandaşları taşıdı. Vatan sevgisi ile çıktığı yoldan onu kimse geri döndüremedi.

SEMA TUTAR

Şerife Boz ile birlikte aynı kamyonda Taksim’e çıkan 61 yaşındaki Sema Tutar, “Komşum arabayla darbeye karşı duruş sergilemek için alanlara gideceğini söyleyince onlarla beraber hareket ettim. Arabaya bindim ve gittim. Çok büyük bir duygu vardı. Çok ağladık yollarda. Kurtulduğumuza çok sevindim.” dedi.

TÜRKAN TÜRKMEN TEKİN

Atatürk Havalimanı’nın darbeciler tarafından işgal edildiği haberini alır almaz ailesiyle birlikte Esenler’den yürüyerek yola çıktı. Esenler Dörtyol civarında halkın üzerine sürülen bir tankın altında kalarak şehit oldu. Şehit Türkan Türkmen Tekin, geride üç çocuğunu bıraktı.

ELİF DAĞDELEN SARI

Ev hanımı, 2 çocuk annesi Elif Dağdelen Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokaklara inin!” çağrısından sonra koşarak havaalanına gitti. Askeri araçların önüne geçerek geçişlerini engellemeye çalışan Sarı, yanındaki askeri aracın kapısının açık olduğunu görünce içeriye girdi ve askerleri ikna etmeye çalıştı.

FİKRİYE TEMEL

75 yaşındaki Fikriye Temel, sopayı eline alıp kızı Nimet Temel ile birlikte sokağa çıktı. Elinde sopayla tanklara karşı durdu. 4 çocuk annesi Fikriye Temel, “Hiç korkmadım, olursa yine giderim.” dedi.

DERYA OVACIKLI

 Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını duyduktan sonra sokağa fırlayan Derya Ovacıklı, Akıncı Camii’nin önünde darbecilerin “Ülkede sıkıyönetim var. Yaklaşanı vururuz, buradan dağılın!” uyarısına aldırış dahi etmedi. Akıncı Nizamiyesi’nin önünde darbeci askerlere engel olmaya çalışan Ovacıklı, TSK mensubu olmayan kişiler tarafından vuruldu. İlk kurşunu sağ baldırından yedi. Daha sonra yaralı olmasına rağmen yaralı ayağından tekrar vuruldu. İkinci kurşundan sonra şoka girip şuurunu kaybetti.

ADEVİYE GÜL İSMAİLOĞLU

Adeviye Gül İsmailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde askerlerin barikatına takıldı. Askerlerin açtığı ateş sırasında vuruldu. Vurulduğu merminin ilk önce plastik mermi olduğunu düşünen İsmailoğlu, merminin kolundan girip sırtından çıkmasıyla yere yığıldı.

TÜRKAN GÜDER

Darbe girişimine karşı eşi ve oğluyla gittiği Akıncı Hava Üssü önünde açılan ateş sonucu eşini kaybeden, oğluyla birlikte yaralanan Türkan Güder; karın boşluğu, kolu ve ayağından yaralandı.

MİNE ÖZER

Ankara Beştepe’de helikopterlerin saldırısında yaralanan Mine Özer, Polis Akademisi’nin bombalandığını öğrenince eşiyle abdest aldı, yola çıktı. Yürüyerek kendini bir tankın önünde bulan Özer, askerlere, “Ben senin annenim, teyzenim, seni seviyorum.” diyerek onlara yaklaşmaya çalıştı.

Aysha

Muhafazakar Moda ,Tesettürlü Bayan Kombinleri ,Kadın Sağlığı konulu aysha.com.tr sitesinin yöneticisidir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın