Kalıcı Göz İçi ‘Akıllı Lens’ Dönemi

Yüksek numaralı miyop, hipermetrop ve astigmatı olanlar; 5 dakikalık bir ameliyatla uygulanan Akıllı Lenslerle uzak, yakın ve ara mesafede net görüş elde edebilir.

Gelişen teknolojilerle göz içine yerleştirilen Akıllı Lensler uzak, yakın ve ara mesafede net görüş sağlıyor ve hastaların kontakt lens ve gözlük kullanmalarına gerek kalmıyor. Göz içi Akıllı Lens tedavisi ile adından sıkça söz ettiren Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu “Akıllı Lensleri” anlattı.

 

AKILLI LENS NEDİR?

Her insanın gözünün içinde doğal bir lens vardır ve bu lens hem saydam hem de elastiktir. Göz içinde yer alan bu saydam lens tıpkı bir fotoğraf makinesi gibi her yakına ve uzağa bakışta şekil değiştirerek bakılan mesafeye odaklanır. Bu sayede hem uzağı hem de yakını net görürüz.

Yaklaşık 40 yaş civarında esneme özelliğini kaybeden kendi doğal göz içi lensimiz, yenisi ile değiştirilebilir bir lenstir. Deforme olan doğal lensimizin yerine Akıllı Lens adı verilen yapay bir lens yerleştirilir. Bu yeni lens artık hem uzağa hem ara mesafeye hem de yakına odaklanabilecek ve kişiye her mesafede net bir görüş kazandıracaktır. Akıllı Lens takılan hastada göz numarası bir daha hiç ilerlemez ve bu gözde bir daha katarakt oluşmaz.

 

KALICI GÖZ İÇİ AKILLI LENSLERİN AVANTAJLARI

Araç kullanırken otomobilinizin panelindeki hız ve yakıt tüketimi göstergelerini göremediğinizde veya CD çalarınızın ekranını okuyamadığınızda mutlu olur muydunuz?

Özelliğini kaybetmeyen ömürlük Akıllı Lensler ile hastaların hem uzak ve yakın mesafeyi hem de ek olarak ara mesafeyi tatmin edici ölçülerde görmeleri artık mümkün. Akıllı Lensler, sadece orta mesafe görüşü artırmakla kalmaz; ışık saçılmaları, kontrast duyarlılığında azalma gibi şikayetleri de en aza indirir. Ameliyattan bir gün sonra günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz.

HANGİ HASTALARA UYGULANIR?

  • Katarakt hastaları
  • Yüksek numaralı görme bozukluğu olanlar
  • Yaşa bağlı yakın görme sorunu yaşayanlar
  • Daha önce göz lazer operasyonu geçirmiş kişiler eğer göz içi lenslerindeki deformasyon nedeniyle görme azalması, uzağı veya yakını görememe sorunu yaşıyorlarsa Akıllı Lensi tercih edebilirler.

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın