Sıcak Havaların Ferahlatıcı Reçeteleri: Detoks İçecekleri

Son zamanlarda en popüler içeceklerden birisi hiç şüphesiz detoks içecekleridir. Özellikle yaz mevsimi ile birlikte vücutta oluşan ödem ve şişliklerin atılmasını sağlayan detoks içecekleri, ferahlık hissi ile sıcak havalara da meydan okur! İşte yazın en sevilen ve vücudu toksinlerden arındırmanın en ferah yolu olarak gösterilen detoks içeceklerinden birkaç örnek…

Karpuz ve nane

Yaz aylarının en favori meyvelerinden oluşan bu içecek şüphesiz çoğu kişinin ilk sırasında yer alıyor. Hoş tadı ile yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuzdan birkaç dilim keserek içi buz dolu bir suya atın ve üzerine bu suya biraz nane ekleyerek için. İşte bu kadar basit!

Çilek ve limon

Çilek faydaları saymakla bitmeyen yaz meyveleri arasında yer alır. Hem cildi besleyen hem de yaşlanmayı geciktirici etkisi ile bilinen çilek detoks içeceği için de en güzel malzemelerden birisi. Birkaç çileği ortadan bölerek su dolu sürahiye atın ve içerisine limon dilimleri ekleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettiğiniz bu güzel detoks suyunuz içmek için sizin bekliyor!

Şeftali ve tarçın

Şeftali yaz aylarının en sevilen meyvelerinden birisidir. Bu meyve ile hazırlanan detoks suyu da hem çok faydalı hem de bir o kadar lezzetlidir. Siz de şeftali dilimlerini ince ince doğrayarak buzlu su içerisine atın ve içerisine tarçın çubukları eklemeyi unutmayın.

Salatalık ve limon

Bilinen en ferahlatıcı detoks içeceklerinden birisi olan salatalık ve limon suyunu hazırlamak için dilim dilim doğradığınız salatalıkları birkaç dilim limonla birlikte soğuk suyun içine atın. Buzdolabında beklettiğiniz bu karışım sıcaktan bunaldığınız anda sizi serinletmeye yetecek.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın