2017-18 Kışının Bot ve Çizme Trendleri

Herkese yeniden merhabaaa. “Bot yazısı yaz” isteklerine kayıtsız kalamadım ve bu senenin öne çıkan bot ve çizme trendlerini ve sokak görünümlerini ele aldım. 100’den fazla fotoğraf eklediğim yazıda her fotoğrafı detaylı bir şekilde inceleyebilir ve beğendiklerinizi stilinize uyarlayabilirsiniz.

 

Sezonun hit ayakkabı trendlerinden olan kırmızı botlar ve çizmeler bu sezon neredeyse tüm global sokak stili markalarında karşımıza çıktı. Fendi 2017 Kış koleksiyonundaki kırmızı çizmeli podyum görünümlerinin her biri diğerinden iyiydi.

 

Günlük stil için iddialı bir seçim olan bu ayakkabılar Kapsül Gardıropyazımda bahsettiğim gibi siyah bir botunuz yokken alacağınız ilk bot olmamalı. Zira her gün kırmızı bot giymekle anılmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Cesur bir kış ayakkabısı rengi olduğu için siyah ya da mavi jeanlerle, toprak tonlu paltolarla bir arada kullanarak iddiasını dengeleyebilir, ekose ceketlerle eşleştirerek ceketlerin ciddiyetini kırmızı renk ile kırabilirsiniz.

 

Sezonun bir diğer hit ayakkabısı olan beyaz botlardan daha önce Instagram story’lerimde bahsetmiştim. En çok satan bot çeşitlerinden biri oldu bu sene bence. Çünkü her markanın beyaz botu tükenmiş görünüyor. Kırmızı kadar olmasa da sokak stili için yine iddialı bir seçim olan beyaz botların, kalın topukluları benim favorilerim arasında. 60’ların Mod alt kültürünü hatırlatan bu botlar, şaşırtıcı şekilde birçok kombine ayak uyduruyor. Ama gönlüm ekose ceketlere aydınlık bir görünüm kazandıran beyaz botlu styling’lerden yana.

 

1-Bershka, 2-Zara, 3-Elle, 4-İpekyol, 5-Zara, 6-Zara

 

Balenciaga sayesinde geçen sezondan beri revaçta olan çorap çizmeler ve botlar bu sezonda da oldukça popüler. Ayakları ince olanlar için zarif bir ayakkabı tercihi olacaktır.

 

İster elbise ve eteklerle ister pantolonlarla kullanın bu ayakkabılar sofistike bir stil oluşturmanıza yardım ediyor.

 

1,2,3,4- Zara       5-Bershka, 6-Mango

 

Militer botlar ya da postallar 2017 kışında gündemde olan ayakkabılardan. Bazı trendler hayat kurtarıyor. Hanım hanımcık bir elbiseyi bile bu bot ve çizmelerle bir araya getirerek ters köşe yapabilirsiniz. Valentino örneğinde olduğu gibi. Ya da Maria Grazia Chiuri’nin Dior 2017 Kış koleksiyonunda da sergilediği gibi volanlı bir elbise giymek sizi kırılgan göstermenin aksine ayakkabı seçiminiz ile sert de gösterebilir.

 

 

Çiçekli ve dantel elbiselerin genleri ile oynayan bu botlar klasik görünümlerden sıkıldıysanız işinize yarayacaktır. Yukarıda Altazurra koleksiyonunda gördüğünüz gibi bu sene militer botlara inciler de eklendi. Neredeyse tüm Inditex markalarında bu incili botlara rastlamak mümkün.

 

1-Massimo Dutti, 2-Greyder, 3-Bershka, 4-Zara, 5-Zara, 6-Zara, 7-Stradivarius, 8-Bershka

 

Kalın topuklu botlar, boyunu bir parça uzatmak isteyen ama sivri topuklarla feminen bir stil oluşturmaktan çekinenler için kurtarıcı nitelikteler. Özellikle kışın giyilen oversize, uzun paltolardan dolayı bir parça topuk desteği iş görecektir.

 

1-Zara, 2-Zara, 3-Bershka, 4-Hotiç, 5-Hotiç, 6-Stradivarius, 7-Massimo Dutti, 8-Massimo Dutti

 

Styling benzer şekilde de yapılabileceği için kovboy referanslı botları ve süet bot ve çizmeleri beraber ele aldım. İki ayakkabı ile de onlarca farklı stil oluşturabilirsiniz. Ama öne çıkanlardan örnek verecek olursam kovboy tipli botları etnik desenler ve jeanlerle eşleştirebilir, süet botları ve çizmeleri kasaba havasına uyan floral desenli elbiseler ile üzerine shearling ceket giyerek kullanabilirsiniz.

 

1-Bershka, 2-Zara, 3-Zara, 4- Zara, 5-Zara, 6-Hotiç, 7-Zara, 8-Massmo Dutti

 

Şimdi gelelim tek bir yerde topladığım diğer bot ve çizme trendlerine. Demet Akalın’ın disko topu edalı 33.000 TL’lik Saint Laurent çizmeleri ile yaptığı facia kombini hatırlayanlar bu kışın bot trendlerinden birinin de ışıltılı botlar olduğunu tahmin edebilirler. Eğer It Girl değilseniz ve bir moda haftasına katılmıyorsanız gümüş rengi parlak botları gündüz tercih etmeyin.  Sezonun diğer öne çıkan trendlerine gelirsek onlar daha uygulanabilir seçeneklerden. Farklı topuk tipleri, düz deri çizmeler, kare burunlu botlar ve bol, gevşek çizmeler bunlardan birkaçı.

1-İpekyol, 2,3,4,5- Zara

 

Açık renk jean’lerle siyah bot giymekten kaçınanlar var biliyorum. Yukarıdaki sokak stillerinden sonra bu önyargılarını yeniden değerlendirirler diye düşünüyorum.

 

Yazın culotte pantolon giyemeyenler için yüksek konçlu botlarla bu kısa, bol paçalı pantolonları giymenin en ideal mevsimi, kış mevsimi. Açıkçası üşüsek de kış mevsimi hem ayakkabı çeşidi açısından hem katmanlı giyim açısından çok çeşitli stilleri oluşturabileceğimiz bir mevsim. O yüzden hazır yaza çok varken her birini denemekten çekinmeyin.

 

Yine yukarıda skinny, düz kesim, havuç gibi farklı pantolon örnekleri ile botları kullanabileceğiniz sokak stili örneklerini ekledim.

 

Etek ve elbise sevenler için de mevsim şartları kullanım kolaylığı sağlıyor. Tıpkı culotte pantolonlarda olduğu gibi midi boylu etekleri bile yüksek konçlu botlarla ya da çizmelerle kullanabilirsiniz.

 

Daha cool ve rahat bir görünüm için etek ve elbiselerle kullanmak üzere chelsea ve biker botları ya da postalları gardırobunuza ekleyebilirsiniz.

 

Yukarıda floral desenli elbiseleri, süet bot ve çizmelerle kullanırken shearling ceketlerle görüntüyü destekleyebileceğinizi yazmıştım. Süet ayakkabı kullanmakta zorlanıyorsanız ve sürekli yağmur yağan bir yerde yaşıyorsanız deri olanlar kışın daha kullanışlı olabilir. Bunun dışında elbiseleri paltolarla, trençkotlarla, kısa ceketlerle, kazaklarla da kullanabilirsiniz.

 

Ve bu kadar… Her zamanki gibi yine sizinle bir şeyler paylaşmayı özlemişim.. İlham alacağınız fotoğrafların ss’lerini almayı ve bu yazıyı sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

 

Sevgiler…

 

Hazırlayan: @birsevde

 

 

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın