2018 İlkbahar/Yaz Sezonu için Trend Alarmı

Daha sezon bitmeden moda devleri gelecek yıl için hazırlıklarına başlayıp koleksiyonlarını bitirdi bile.

2018 trendleri için de 2017’de gerçekleşen defile ve sunulan koleksiyonlardan çıkarımlar yapmıştık. Ünlü markalar her ne kadar aynı trendleri takip etseler de işin zor kısmı yaratıcı tasarım ortaya çıkarmalarıdır. Peki, bu trendler 2018’de moda devrimi oluşturabilecek mi?

 

“MODA SANAT DEĞİLDİR, ANCAK YARATMAK İÇİN BİR SANATÇIYA GEREK VAR” 

Pierre Berge’in bu sözü tasarımcıların sanat ve modayı bir araya getirmelerini durduramadı. 90’lı yılların ‘pop art’ sanatı, çizgi romanlar ve ünlü ressamların tabloları, moda devleri ve ünlü tasarımcıların ilham kaynağı olarak bizi yeni trend ile karşı karşıya getiriyor.

Prada

PARILTIDAN VAZGEÇEMEYENLER

Farklı olmayı ve fark yaratmayı seven, modanın özgür ellerine kendini bırakanlar için parıltı trendi başlıyor. Birkaç yıl öncesine kadar moda dünyasından elini eteğini çeken payetler, bu sezon birçok tasarımcı koleksiyonlarının en gözde ve ışıl ışıl parçaları arasındaki yerini alıyor.

Gucci

ODAK NOKTASI “OMUZLAR”

Sürekli 60’lar ve 70’ler modasından esinlenen trendler artık yavaş yavaş sahneden çekiliyor ve yerini 80’lerin abartılı omuz yastıkları ve fırfırlı kollarına devrediyor. Her ne kadar o dönemleri yaşamadıysak da bu sezon bolca 80’ler trendi deneyeceğiz.

Gucci

YENİDEN DİKİLMİŞ TRENÇKOTLAR

Farklı parçaları, zıt renkleri, karışık desenleri bir arada kullandık ve keyif aldık. Şimdi sıra dikilmiş parçaları tekrar birleştirip dikmekte. Gardıroplarınızdaki eski trençkotlarınızı modifiye ederek bu trendi uygulamaya başlayabilirsiniz.

Celine

KOVBOY KIZI

Vahşi Batı’dan esinlenen kovboy ayakkabılar yıllar geçtiği halde hala popülerliğini koruyor ve her sezon çarpıcı tasarımlarıyla karşımıza çıkıyor. Ne var ki artık tek başına değil, giyim dünyasında da kovboy trendi yükseliş gösteriyor. Louis Vuitton, Celine ve Versace gibi markalar kovboy esintili tasarımlarını 2018 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarında sundular.

 

KIR BAHÇESİ

İlkbahar/Yaz sezonunun olmazsa olmaz parçası çiçekli desenlerdir. 2018 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarındaki çiçekli parçalar, İngiliz kırsal yaşamından esinleniyor.

Balenciaga

İSKOÇ TARZI “EKOSE DESEN”

Ekose desen ustası Burberry tarafından başlatılan değişken geometri trendi sezon geçtikçe daha şık ve daha asi yoluna devam ediyor. 2018 İlkbahar/Yaz sezonu için ekose trendi, kurtarıcı olarak görülüyor. Siz de istediğiniz renkte ekoseleri, gece ve gündüz şıklığında kullanabilirsiniz.

Anusha Zubairy

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın