2019 Hacıların Gidiş Dönüş Tarihleri Belirlendi

Hac – 2019 hac dönemi heyecanı 3 aylara gireceğimiz şu günlerde başladı. Diyanet İşleri Başkanlığına ilk defa mücaraat ederek ön kayıtlarını yapan vatandaşlar 08 – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında kayıtlarını bitirmiştiler. Kayıtlarını tamamlamayan vatandaşlar bu yıl için kuraya katılma hakkı kazanamadılar.  Kurayı kazanan hacılar bu yıl Mekke ve Medine’ye giderek Hac vazifelerini yerine getirecekler.

Aysha.com.tr – Üç ayların başlamasıyla birlikte 2019 yılı Hac organizasyonu yaklaştı. Hac organizasyonunu  düzenleyen Diyanet İşleri başkanlığı bu yıl hacca gidecek adaylar için hac gidiş dönüş tarihini açıkladı. 2019 yılında hacca gidecek adayların belirlendiği kura 28 Aralık tarihinde yapılmıştı. Kura sonucu Hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları kayıt tarihlerini beklemeye başladı.

Her Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hac kuraları Diyanet TV tarafından canlı yayınlanmıştır. Hacı adaylarının heyecanla takip ettikleri süreci şimdi hac yolculuğunun heyecanı taçlandırdı.

İslam’ın beş şartından birisi olan Hac vazifesi için heyecanla bekleyen hacıların Hacca gidiş dönüş tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hacıların çıkış tarihi 4 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak, dönüş tarihleri ise 17 Ağustos – 13 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca hacılar için uyarılar yapılarak, telefon numaralarının güncel olması istendi.

Bunun yanında hac yolculuğu öncesinde ve esnasında Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu görevlilerinin uyarılarına dikkatle uyulması gerektiği belirtildi.

Aysha.com.tr – Özel Haber

Aysha.com.tr/ÖZEL

.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın