2020 Çeyiz Listesi Nasıl Yapılır: Çeyiz Listesinde Neler Olmalı?

Çeyiz Listesinde Olması Gerekenler Neler?

Yeni evlenecek çiftlerin en çok zorlandığı konuların başında çeyiz listesi yer alıyor. Özellikle genç kızlar evlilik planları yapmadan önce çeyiz listesindeki eksiklikleri tamamlıyorlar. Ancak çeyiz listesinde gerekli veya gereksiz olarak birçok ürün olabiliyor. Çeyiz listesinde olması gerekenleri derlediğimiz yazımız doğrultusunda sizde bir liste oluşturabilirsiniz.

Çeyizin asıl amacı oluşturulacak yeni eve katkı sağlanması olarak tanımlanabilir. Çeyiz alışverişi yapacak olan herkesin önceden bir plan program yapıp onu liste haline getirmesi gerekiyor. Bunu yapmak onlara daha çok kolaylık sağlayacak olmasının yanı sıra hem zamandan hem de bütçeden tasarruf etmelerinde yardımcı oluyor. Her ne kadar çeyiz listesi oluşturulsa da alınacak olan araç-gereçler bir kural değildir. Çiftlerin beraber karar verip neyi alacaklarını kararlaştırması daha sonra ona göre ihtiyaçlarını almaları daha iyi olacaktır.

2020 çeyiz listesi nasıl yapılır
2020 çeyiz listesi nasıl yapılır

Mutfak Eşyaları

Mutfak eşyaları arasında mutfağa dahil olan birçok ürün var dolayısıyla bunları kısaca listelemek, işinizi ciddi biçimde kolaylaştıracaktır. Misafir yemek takımı ve çatal- bıçak – kaşık takımı, günlük kullanım yemek takımı ve çatal, bıçak, kaşık takımı, teflon ve çelik tencere seti, çay bardağı takımı, kahvaltılık takımı, su vb. bardak takımları, tava seti, kahve takımı, çaydanlık, düdüklü tencere, tepsi takımı, kepçe, servis çatalı vb., bıçak seti, tahta kaşıklar, tuzluk, biberlik, baharat takımı, kahvaltılık saklama seti, kek, pasta kalıbı, rende, kevgir, süzgeç, yağlık, sirkelik, limonluk, salata kaseleri, sürahi, saklama kapları, çerez takımı, çırpma teli, limon sıkacağı, kesme tahtası, rondo, mikser, blender gibi elektrikli küçük ev aletleri, kesme tahtası, açacak, sarımsak ezme aleti, nihale.

Ev Tekstil Eşyaları

Ev tekstilinde annelerimizin el emeği ile yaptığı işlemeler ilk akla gelen eşyalar olsa da bunun yanı sıra ev tekstilinde kullanılan eşyalar var. Bunlar; Nevresim takımları, pike takımları, uyku seti, battaniyeler, bornoz takımı, el ve banyo havluları, banyo seti, gündelik ve misafirler için masa örtüleri, mutfak önlüğü, fırın eldivenleri, Amerikan servisler, yedek yastık ve yorgan, halılar, yolluklar, tül perde, store, isteğe bağlı olarak el işi danteller.

Beyaz Eşyalar

Beyaz eşyalar evlerde olmazsa olmazlar arasındadır. Bunlar; Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi.

Elektrikli Ev Aletleri

Evde beyaz eşyalar kadar önemli olan diğer ürünler ise elektrikli ev aletleridir. Bunlar; elektrik süpürgesi, televizyon, ütü, tost makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası, saç kurutma makinesi.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın