Stil Sahibi Takım Elbise Kombinleri

Ağustos ayının sonlanmasıyla sıcak havalar ufak ufak ülkemizi terk etmeye başlıyor ve sonbahara merhaba diyoruz. Dolaplarımızın yazdan kışa evrildiği şu dönemde sonbahar mevsiminin olmazsa olmazı ceketlerden biraz bahsedelim istiyoruz, daha doğrusu ceket-pantolon takımlardan. Diğer trendlerin yanı sıra bu sonbahar özellikle ceket-pantolon takımların mevsimi diyebiliriz. Moda haftalarına ait fotoğrafları kurcaladığınızda takımların hayli yoğun kullanıldığını siz de farkedeceksiniz. Özellikle sneakerslar ile tamamlandığında öylesine rahat ve özgün kombinler ortaya çıkıyor ki biz de ceket-pantolon takımlarla ilgili bir dosya hazırlamaktan kendimizi alamadık. Yazımızda takım elbiselerden bahsedeceğiz ama aklınıza o klasik, koyu renkli ve pek de rahat olmayan kumaşlardan üretilen takımlar gelmesin. Bu sezon takımlar da renklendi, desenli ve rahat kumaşlarla yeni bir soluk kazandı. Kullanım skalası iş hayatından günlük giyime geniş yer kaplayan takımları bu yazıda derledik. Öyle sanıyoruz ki sonbaharda giymeye alışık olduğumuz soluk ve toprak tonlu kıyafetlerden renklere ve desenlere yönelme fikri hepimizin hoşuna gidecektir.

Sneakers ve takımların birlikte güzel göründüğünü söylemiştik. Aimee Song, Louis Vuitton sneakerslarıyla tamamladığı vişne çürüğü takımıyla şık ancak resmi görüntüden uzak bir kombinle Paris Moda Haftasında… Bu tür kombinler hem iş hayatında bize istediğimiz görüntüyü verirken hem de rahatlığımızdan taviz vermememize olanak sağlar.

Kombinimizi tek renkten ibaret kılmak asil bir görüntü verir. Baştan sona doğru bir bütünlük sergiler. Ancak söz konusu pasteller olduğunda farklı renklerdeki ceket ve pantolonları karıştırarak kombinleyebilirsiniz. Bu hem enerjinizi yükseltecektir hem de çevrenize genç bir imaj vermenizi sağlayacaktır.

Ekoseli takımlara da çok sık rastlıyoruz. Paris moda haftasında çekilmiş bu karede Alice Barbier’i mor ekoseli takımı ve yine sezonun trendlerinden boncuk çantasıyla görüyoruz. Desenli kumaşlardan oluşan takımlar kombinlerimizi keyifli ve enerjik kılar. Rahat ve yumuşak kumaşlarıyla günlük kullanıma uygundurlar. Dar kalıplardan uzak çizgisi ile resmi havayı dağıtır. Bu sayede geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurabilirsiniz.

Leopar desenler de ceket-pantolon trendinin bir parçası oldu. R13 güz koleksiyonunda özel günlerde kullanabileceğimiz tarzda takımlara yer verdi.

Blake Lively bir ödül gecesinde giydiği Ralph&Russo takımıyla ceket-pantolonların özel davetlere ne kadar yakıştığını kanıtladı. Hamileyken bile stilini ortaya koyan güzel oyuncu takım elbise içinde de kadınsı duruşundan ödün vermedi.

Aybikestil’den işte, günlük hayatta ve hatta davetlerde giyebileceğiniz bir takım.

Kadriye Baştürk’ten uzun ceket tercih edenler için hem şık hem rahat bir takım. Tesettürlü kadınların ihtiyacını tam olarak karşılayan bu takımlar stiletto ile tamamlandığında çok şık ve zarif olacağı kesin.

 

Beyza Kartal

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın