5 Adımda Hesaplı Alışveriş

Evini, ailesini, işini yönetmeyi bilen kadınlar elbette nasıl giyineceğini de bilir. Sonbahar-Kış sezonu mağazalarda yerini almışken doğru alışveriş için size sunacağımız beş öneri ile sezona hazır olacaksınız!

  • Alışverişi öncesinde neye ihtiyacınız olduğuna karar vermek için elinizde olan kışlık kıyafetleri gözden geçirin. Evladiyelik olmasa da kalıbı bozulmamış kazaklarınız, sağlam botlarınız gözünüze çarpabilir. Onların varlığını bilin, kendinize bir alışveriş listesi oluşturmadan mağaza dolaşmaya çıkmayın. Çünkü ne alacağınıza karar vermeden yaptığınız her alışveriş, sizi fuzuli para harcamaya iter. İhtiyacınız olan kıyafet ya da aksesuarları almak önceliğiniz olsun. İhtiyaç dışında sezonda en çok dikkatinizi çeken parçaları da yedek listenize almayı unutmayın!

 

  • Kredi kartından uzak durun. Hesaplı bir alışveriş umut ediyorsanız yanınıza muhakkak nakit para alın. Ödemelerinizi nakit para ile yapmak sizi gereksiz parçaları satın almaktan alıkoyar. Amacınızdan şaşmamalısınız, gardırobunuzu yenilemek değil ihtiyacınız olan parçaları uygun fiyata almak için alışverişe çıktığınızı hatırlayın. Kendinize bütçe ve zaman şartı koyarsanız, doğru adımlar atmış olursunuz.

 

  • Birçoğumuzun bildiği fakat pek az kişinin uyguladığı bir taktik: Klasik parçaları sezon sonunda almak. Sezon sonu indirim dönemleri malum, bu indirimin şüphesiz en cazip parçası da ayakkabılar. Gelecek yıl için zamansız parçalara yatırım yapabilir, hesaplı bir alışveriş elde edebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek detay, aldığınız bu zamansız parçaların giyim tarzınıza ve gardırobunuzdaki diğer parçalara uyumlu olması. Giymeyeceğiniz parçaları sadece ekstra indirimde diye almanız mantıklı bir adım olmaz.

 

  • Satış görevlileri genelde iletişimi rahat kurabilen kişilerden seçilir. Girişken yapılı ve deyim yerindeyse ağzı iyi laf yapan çalışanlar, aldıkları eğitimler sonucu ürünü pazarlamada başarılı olurlar. Ne alacağınızın bilincinde olarak alışverişe çıkarsanız bu pazarlama taktiklerine maruz kalmadan pratik bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

 

  • Ayakkabı, çanta, eşarp, kemer gibi kombinlerin tamamlayıcı parçaları işinizi kolaylaştıracak. Değişen moda akımları, sürekli yenilenen trendler gösterdi ki en sıradan kombini bile basit aksesuarlar ile baştan yaratabilirsiniz. Bunun için uygun fiyatlı aksesuarları farklı işlevlerde çeşitli kombinlerde yeniden kullanabilir, şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın