5 Farklı Ülkeden 5 Farklı Güzellik Gurusu

Asırlar boyu dünya çapında farklı güzellik algıları süregeldi. Ülkelere, kültürlere ve dönemlere göre farklılık gösteren güzellik anlayışları, çeşitliliğini bugün de sürdürüyor. Hint kadınları dolgun ve parlak saçlarıyla, Kore kadınları süt beyazı tenleriyle, Kuzey Avrupa kadınları sarışınlıklarıyla ön plana çıkıyor. Tüm bu farklılıklar makyaj ve bakım trendlerini de ülkeden ülkeye çeşitli kılıyor. Kültürel güzellik algılarını tarzlarına yansıtan birkaç güzellik gurusunu sizlerle paylaşalım istiyoruz.

  1. PONY’S MAKEUP

Koreli güzellik uzmanının asıl adı Hye-Min Park. 2013’te Instagram’da paylaştığı bir postla güzellik sektörüne giriş yapan Pony, bugün aynı platformda 5,5 milyon takipçiye ve Youtube’da 4 milyondan fazla aboneye sahip. Grafik tasarımcılığı yaptığı dönemde güzellik üzerine 4 adet kitap yazdı. Sektörde elde ettiği başarıyla kendi makyaj markasını da “Pony Effect” ismiyle piyasaya sürdü.  Pony’nin imza rengi pembe. Yaptığı makyajlarda pembe tonlarını ağırlıklı kullanıyor. Eyeliner, belirgin kirpikler ve dolgun dudaklar makyajlarında olmazsa olmaz. Kore’ye özgü trenleri de onun yaptığı makyajlarda açıkça görüyoruz; bembeyaz ve aydınlık bir ten, doğal pembelikte yanaklar ve dramatik bakışlar. Pembe renginin ana temayı oluşturduğu Instagram hesabı ve makyajı detaylarıyla anlattığı videoları görülmeye değer.

  1. HARPER AND HARLEY

Bloğunu ve Instagram sayfasını Harper and Harley adıyla oluşturan Sara Crampton, Avustralya’nın ilk ve ünlü bloggerlarından. 2008’de bloğunu açan Sara, minimalist bir çizgide ilerliyor ve giyimde de, makyajda da sadeliği savunuyor. “Az ve öz” terimini kendisine düstur edinen güzel blogger, makyajlarında minimum ölçüde ürün kullanarak var olan güzelliğini ön plana çıkarıyor. Minimal tarzıyla, doğalı ve sadeyi yücelten Avustralya güzellik normlarına sadık kalıyor. Cilt bakımı ve sade makyaj üzerine yaptığı kaliteli paylaşımlarını kaçırmamanızı öneririz.

  1. CAMİLA COELHO

Camila Brezilyalı blogger ve youtuber. Haziran 2010’da kurduğu Youtube kanalıyla güzellik sektörüne giriş yaptı. 3 milyondan fazla takipçili Youtube kanalı ve 7 milyondan fazla takipçili Instagram hesabıyla, Portekizce yayın yapan en ünlü bloggerlardan olan Camila, akıcı İngilizcesi sayesinde çok sayıda uluslararası takipçiye de sahip. Cildiyle olduğu kadar saçlarının güzelliğiyle de dikkat çeken blogger güzellik tüyolarını ve bakım rutinini Youtube kanalında paylaşıyor. Makyajda da oldukça göz alıcı bir tarzı var Camila’nın. Brezilya kadınlarının bakım ve güzelliğe olan düşkünlüğünü Camila’da görebiliyoruz. Mükemmel diyebileceğimiz giyimi, saçı ve makyajıyla hepimiz için adeta bir esin kaynağı.

  1. MERVE ÖZKAYNAK

2014’te Youtube kanalını başlatan Merve Özkaynak, 1,2 milyon takipçisiyle Türkiye’nin en çok takipçiye sahip güzellik youtuberlarından biri. Vakko, Chanel gibi mağazalarda çalıştıktan sonra üniversitede iletişim eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra moda ve makyaja olan ilgisini eğitimini aldığı alanla birleştirdi ve Youtube kanalını kurdu. Aynı zaman da blog da yazan Merve, Türk kadınların ihtiyaçlarına yönelik oluşturduğu kaliteli içeriklerle bakım ve makyaj üzerine bilgi dağarcığımızı genişletti. Ünlü blogggerın içerik yelpazesi yalnızca makyajı kapsamıyor. Alışveriş ve moda üzerine de yayın yapıyor. Kendi stilinden örnekler veren Merve bunun yanı sıra tüyolar ve öneriler de paylaşıyor. Yararlı bilgiler bulacağınızı düşündüğümüz kanalına göz atmanızı ısrarla öneririz.

  1. HUDA BEAUTY

Irak asıllı güzellik gurusu Huda Kattan 26,9 milyon takipçili Instagram hesabıyla meslektaşları arasında açık ara öne geçiyor. Amerika’da doğup, büyüyüp, yine orada finans üzerine eğitim aldı. Dubai’ye taşındıktan sonra finans sektöründe çalışmaya başladı ancak bir süre sonra ekonomik gerilemeyle birlikte işten çıkarıldı. Bu dönemde makyaja olan tutkusunun peşinden giderek makyaj eğitimi almaya karar verdi. Daha sonrasında bloğunu oluşturdu ve 2013’te kendi makyaj markası Huda Beauty’yi kurdu. Forbes’un, kendi servetini yapan en zengin 60 kadın listesinde yer aldı. Sektörün en başarılı isimlerinden olan Huda, Orta Doğu kadınının özellikle hoşlandığı yoğun makyajları seviyor ve ürettiği makyaj ürünlerinde de yoğun renklere yer veriyor. Yine kendi üretimi olan takma kirpikleri de ayrıca ünlü. Huda Kattan gerek makyajlarıyla gerek başarısıyla ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın