Abiye Elbise Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Abiyeler kadınların özel günlerde severek kullandığı kıyafetlerdir. Abiye elbiseler her kadının vücut tipine ve zevkine göre farklılık gösterir ancak özel günlerde kadınlar her hemcinsinden daha güzel olmak isterler. Bu şıklığın tamamlayıcısı ise ayakkabılardır. Abiye elbise ve ayakkabı uyumu oldukça önemli ve dikkat çeken bir unsurdur. Abiye elbise ve ayakkabı uyumunu yakalayabilmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

abiye elbise altına ayakkabı kombini
abiye elbise altına ayakkabı kombini

Abiye kelimesi Fransızca kökenlidir ve göz alıcı gösterişli anlamına gelir. Özel geceler ve özel davetlerde kadınların sıkça kullandığı abiye elbiseler kadınların çok sevdiği ve özen gösterdiği elbiselerdendir. Birçok farklı form, model ve rengi bulunan abiye elbiseler tesettürlü kadınlarında özel gecelerde ilk tercihidir. Abiye elbise tercihi kadar ayakkabı tercihi de oldukça önemlidir. Çünkü bu iki ürün adeta birbirinin tamamlayıcısıdır. Her sezon değişen moda trendleri ile birlikte abiye ve aksesuarlarda da değişim devam etmektedir.

kırmızı abiye altına nasıl ayakkabı giyilir
kırmızı abiye altına nasıl ayakkabı giyilir

Abiye Elbise Ayakkabı Kombinleri

  • Seçilen abiye elbise ve ayakkabı modeli mevsim, davetin mekanı ve organizasyon gibi unsurlarına göre tercih edilmelidir.
  • Abiye elbiselerin altına kadınlar genellikle topuklu ayakkabı tercih ederler. Topuklu ayakkabılar kadınları olduğundan daha uzun gösterebileceği gibi elbiseyi taşıyabilmelerinde de yardımcı olacaktır.
  • Yaz aylarında özel geceler için uzun boylu kadınlar için uzun bir abiye elbisenin altına abiye sandalet tarzı modeller tercih edilebilir.
  • Kısa boylu veya boyunu daha uzun göstermek isteyen kadınlar için platform topuklu ayakkabıları kullanabilirler.
  • Özel gecelerde giyilebilecek beyaz abiye elbiselerin altına lame ayakkabılar ilk tercihiniz olabilir. Ancak elbisede altın işlemeli detaylar var ise dore rengi sandalet tipi ayakkabılar tercih edilebilir.
  • Kırmızı renk başlı başına iddialı bir renk olduğundan dolayı yalın bir tarz oluşturabilmek için dore rengi ayakkabılar tercih edilebilir.
  • Dar kesimli abiyeler için sivri burunlu ve ince topuklu ayakkabılar sizi oldukça şık gösterecektir.
  • Bütün soft renkli abiye elbiseler için beyaz veya kırık beyaz ayakkabılarla kombininizi tamamlayabilirsiniz.
  • Elbiseniz ve ayakkabınızın uyumu kadar ayakkabı ve çantanızın uyumu da oldukça önemlidir. Dolayısıyla ayakkabı ve çanta uyumunuza da dikkat etmelisiniz. Ayakkabı ve çanta aynı renk olmasa dahi elbise ayakkabı ve çanta olarak birbirini tamamlayıcı nitelikte olmalıdır.
mavi abiye elbise altına nasıl ayakkabı giyilir
mavi abiye elbise altına nasıl ayakkabı giyilir
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın