Ağız Kokusu Neden Olur: Ağız Kokusunu Gidermenin 6 Doğal Yöntemi

Ağız Kokusunu Giderecek Doğal Yöntemler Neler?

Ağız kokusu gündelik hayatımızda bizi zor durumlara düşürebilecek bir faktördür. Ağız kokun olduğunu hissettiğin an tedirgin olmamak mümkün değildir. Hem kendini hem de çevredekileri rahatsız edecek bu durumdan kurtulmanın tabi ki yolları vardır. Fabrikasyon ürünlerdense bundan kurtulmanın doğal yollarını bulmak her zaman daha iyidir. Doğal yolların kalıcılığı daha fazladır.

ağız kokusunu gidermenin 6 doğal yöntemi
ağız kokusunu gidermenin 6 doğal yöntemi

Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusunun nedenleri kişiden kişiye değişir öncelikle bunun nedenini bulabilmeniz çok önemli. Gündelik rutinimizde diş fırçalamanın önemi çok büyüktür. Düzenli fırçalanmayan dişteki çürükler ağız kokusuna neden olabilir. Dişinizi fırçalıyor ama bunu gelişigüzel yapıyorsanız da bunun pek bir yararı olmaz detaylı temizlik gereklidir. Ayrıca dil temizliği çoğunluğun aksattığı bir ritüeldir. Dilin arkasında oluşacak tortulanmalar zamanla ağızda kokuya neden olacaktır. Diş fırçanızın arkasında küçük plastikler dil temizliğinde size yardımcı olacaktır. Sigara kullanan bireylerin bu ağız kokusu ve diş sağlığı meselesine daha çok önem göstermeleri gerekmektedir. İçilen sigara iç organlara verdiği zarar gibi dişlere de zarar vermektedir. Zarar gören diş zamanla değişime gider ve çürümeye, erimeye başlar bu gibi süreçlerde takdir edersiniz ki ağız kokusuna neden olacak büyük bir sebeptir. Mide rahatsızlığı, reflü, solunum yollarında oluşmuş olan iltihaplarda ağız kokusuna neden oluşturmaktadırlar. Çözüm yollarını denediğiniz halde bu rahatsızlıktan kurtulamadığınız takdirde doktorunuza danışmayı ihmal etmeyiniz.

Ağız Kokusunu Giderme Yöntemleri

  • Düzenli diş ve dil temizliği
  • Bol su tüketimiyle birlikte tükürük bezlerimiz daha çok salgılanır bu sayede ağız kokusunu engellemektedir.
  • Yemeklerden sonra dişlerin arasına siz hissetmeseniz bile yiyecek girmektedir o yüzden yemekten sonra ağzı iyice çalkalayınız ya da diş fırçanıza macun gibi madde almadan sadece su yardımıyla fırçalayın.
  • En etkili yöntemlerden biri de karbonattır. Karbonatı bir su bardağına ekleyerek gargara yapabilir ya da diş fırçanızın üzerine karbonat koyarak fırçalayabilirsiniz. Ancak diş minelerini çok aşındırma olasılığına karşı günde sadece 1 kere yapılmalıdır.
  • Tarçın, nane, maydanoz gibi keskin kokulu ferahlatacak doğal bitkiler tüketebilirsiniz.
  • Kokuyu bastırmak için ağza atılan sakızın çinkolu olmasında yarar var çünkü diğer aromalı sakızlar anlık kokuyu bastırır ancak dişe zarar vermektedir.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak