Akne Lekelerini Gideren Özel Maske Tarifi

Cilt üzerinde istenmeyen akne lekelerini gidermek isteyenlerdenseniz özel maske tariflerini uygulamaya alabilirsiniz. En çok tercih edilen akne lekelerini gideren maske tarifleri şimdi en özel püf noktaları ile sizlerle.

Akne Lekesi İçin Özel Peeling Tarifi

1 adet çırpılmış yumurta beyazı

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı süt

Akne lekesi gideren maske tarifi için;

  • Öncelikle 1 yemek kaşığı sütü 1 yemek kaşığı bal ile harmanlayalım.
  • Elde ettiğimiz karışımın içerisine 1 adet çırpılmış yumurta beyazı ilave edelim.
  • Karışımımızı akne lekeleri olan bölgeye dairesel hareketler ile yedirelim ve 15 dakika boyunca bekleyelim.
  • Maskemizin içerisinde yer alan bal cildin yenilenmesine yardımcı olacak ve leke probleminin tamamen geri plana alınmasını destekleyecektir. Süt ise cildin onarılmasına yardımcı olacaktır.
  • Çırpılmış yumurta özü ise cildin gerilerek yenilenmesini sağlayacak.

Eğer pürüzsüz bir cilt tipine sahip olmak ve tüm akne lekelerinin yok olmasını isteyenlerdenseniz akne lekesi için özel peeling tarifini uygulamaya alabilirsiniz.

Akne Lekesi Giderme Yöntemleri

Lazerle tedavi de bu yöntemlerden biridir. Maskeler ve kremler ile aynı işi gören bu yöntem, etki alma bakımından daha hızlı sonuç verir. Eğer çok daha ciddi cilt dezanformasyonları varsa bu yöntemi kullanmak önerilir. Ancak düşük seviyeli ve ciddi olmayan cilt lekeleri için bu yöntem ağır ve pahalı kaçar. Çoğu leke ve yara bir iki seanstan sonra bu yöntemle geçer ancak seans sonrası bakımları olduğunu ve doktorunuzdan bunları öğrenip aksatmadan yapmanız gerektiğini unutmayın.

Akne lekeleri giderme yöntemlerinden diğeri ise çok daha ileri safhalar için uygulanan doku doldurma yöntemidir. Akne lekeleri eğer yüzünde çukur açacak şekilde ya da boşluk bırakacak şekilde gerçekleştiyse doktor tarafından bu bölgelere yeni dokular tatbik edilir. Kullanılan dokular silikon vb gibi maddelerden oluşabilir. Cildinize uyacak en uygun yönteme elbette ki doktorunuz karar verecektir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak