Alın Kırışıklığı Nedenleri Neler: Alın Kırışıklığı İçin Bitkisel Çözüm

alın kırışıklığı neden olur
alın kırışıklığı neden olur

Alın Kırışıklığı İçin Doğal Çözümler

Alın kırışıklıklarının her ne kadar yaşlanmanın bir göstergesi olduğu düşünülse de belirli sebeplerden dolayı erken yaşlarda da bu tür problemlere rastlanılabilir. Yani alın kırışıklığının asıl sebebi yaşlanma değildir. Yorgunluk ve stres gibi nedenlerle de ortaya çıkabilen alın kırışıklığının nasıl yok edileceğini öğrenmek isterseniz yazımızı okuyabilirsiniz.

Alın Kırışıklığının Nedenleri Nelerdir?

Birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşabilecek alın kırışıklığı yaşlanmanın bir belirtisi olarak gösterilir. Ancak bu durum her zaman yaşlanma belirtisi olduğunu ifade etmez, çünkü aşağıda ifade edeceğimiz nedenlerden dolayı da alın kırışıklığı meydana gelebilir. Alın kırışıklığının nedenleri;

  • Sigara ve alkol tüketimi.
  • UV ışınlarına maruz kalınması.
  • Sağlıksız beslenme.
  • Sürekli olarak kaş çatma gibi yüz hareketleri.
  • Yaşlanma ile cildin kolajeni yavaş üretmesi.
  • Aşırı stres ve depresyon.
  • Uyku düzensizliği.
  • Genetik faktörler.

Bu nedenlerden dolayı erken yaşlarda meydana gelebilen alın kırışıklığının oluşması dışarıdan ve içeriden cilde ne kadar iyi bakıldığı ile alakalıdır. Erken yaşta ortaya çıkan alın kırışıklıkları sizleri olduğundan daha yaşlı gösterebilmekte.

Kırışıklıklardan kurtulabilmek için her ne kadar cerrahi müdahalelere başvurulsa da doğal yöntemlerle bu tür sorunlar halledilebilir. Evde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde uygulanabilecek doğal yöntemleri aşağı kaydırarak okuyabilirsiniz.

Alın Kırışıklıkları İçin Maske Tarifleri

  1. Kırışıklıklara Gül Suyu Maskesi

Malzemeler

2 yemek kaşığı gül suyu

2 yemek kaşığı hint yağı

3 yemek kaşığı süt

Uygulanışı

Bütün malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Pamuk yardımı ile maskeyi kırışık bölgelere uygulayın ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Her gece bu işlemi uygulayabilirsiniz.

  1. Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı vazelin

Uygulanışı

Bir kabın içerisinde vazelini eritin ardından içerisine zeytinyağı ve balı karıştırın. Oluşan maskeyi bir kabın içerisinde katılaşıncaya kadar bekleyin ve her akşam yatmadan önce bu kremi cildinize uygulayın.

  1. Yeşil Elma Maskesi

Malzemeler

Yarım yeşil elma

3 yemek kaşığı aloe vera

5 adet üzüm

Uygulanışı

Bütün malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Maskeyi kırışıklıkların bulunduğu bölgelere haftada 2-3 kez uygulayarak 40 dakika bekletin ve suyla temizleyin.

Güzelliğiniz için yararlı olabilecek bu maskeleri ilk defa kullanmadan önce alerjik reaksiyonlara karşı test etmelisiniz. Ardından sürekli olarak uygulanabilir. Ayrıca bu maskelerin düzenli bir şekilde kullanmanız durumunda etki edeceğini tekrar hatırlatmalıyız.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak