Alın Kırışıklıkları İçin Hindistan Cevizi Yağı

Alın bölgesinde ortaya çıkan kırışıklıklar yaşın ilerlemesi, stres ve yorgunluk gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Kırışıklıklar cildin incelmesine ve sarkmış bir görünüme neden olur. Alın kırışıklıkları ise birçok etkenlerden dolayı oluşabilir. Alın kırışıklıkları için doğal çözüm önerilerini Aysha okurları için hazırladığımız yazımızda okuyabilirsiniz.

Alındaki Kırışıklıkların Nedeni Nedir?

Alın kırışıklıkları yaşın ilerlemesi, sigara içilmesi, güneş ışığına çok fazla maruz kalması, aşırı stres, ani kilo kaybı, belirli ilaçların kullanımı, genetik yatkınlık ve E vitamini eksikliğinden dolayı ortaya çıkabilir. Ayrıca cilt, bağ dokusundaki elastin, kollajen ve elastin üreten fibroblastlarda ki değişiklikler cildi zayıflatır ve kırıştırır. Yeniden oluşumunu engelleyen ve azaltılmasında yardımcı olan birçok doğal çözüm önerileri bulunuyor.

Alın Kırışıklıkları Hangi Yaşta Ortaya Çıkar?

Alın kırışıklıkları birçok nedenden erken veya genç yaşta ortaya çıkabilir. Bu noktada en önemli faktör çevre ve genetik yatkınlıktır. Alın kırışıklıklarının ortaya çıkmasında doğrudan etkili olabilen genetik faktör erken yaşlarda kırışıklığa neden olabildiği gibi ilerleyen yaşlarda da ortaya çıkabilir. Bir diğer etkili olan faktör ise çevre faktörüdür. Bu durumda aşırı stres neden olabilir.

Alın Kırışıklıkları İçin Doğal Çözüm Önerileri

Alın Kırışıklıkları İçin Masaj

Hindistan Cevizi Yağı

Yatmadan önce her gece alnınızın üzerine birkaç damla hindistan cevizi yağı ile alnınıza masaj yapın ve yağ cildiniz tarafından emilene kadar masaj yapmaya devam edin. Alın kırışıklığı için hindistan cevizi yağı zamanla alın kırışıklıklarınızın görünümünün azaltılmasında yardımcı olacaktır.

Aloe Vera

Aloe vera jelini ve E vitamini kapsülünü karıştırarak temiz cildinize uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın.

Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı vazelin,
  • 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı – Uygulanışı

Cezvenin içerisinde 2 yemek kaşığı vazelini erittikten sonra 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Ardından krem kutusuna koyarak katılaşması için bırakın. Hazırlanan karışım gece yatmadan önce alnınıza ve cildinizin kırışık bölgelerine masaj yaparak uygulayın. Böylelikle cildinizi hem nemlendirmiş hem de kırışıklıkları azaltmak için yardımcı olacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın